Teknik i Panama City

10maj, Panama City

Igår var det grått och det regnade ihärdigt hela dagen! Fast det var varmt. Det blev pyssel ombord. Idag lyser solen igen men det märks att regnperioden har börjat..

Tyvärr kan man inte bada här för avloppet ut från Panama City går ut här och inget reningsverk finns ännu!! Och igår såg vi två stora krolodiler..

Solpanelerna låter vänta på sig. Idag ringde vi affären i Aruba och, jo, de hade visst skickat panelerna.... men var är de då? Och hur lång tid tar tullen.....

Att skicka email via HF är ju ett smutt sätt att kommunicera när man är ute till havs! Om det fungerar! Vi har gjort alla installationer enligt konstens alla regler hemma innan vi for men det har aldrig fungerat trots upprepade försök. NU har vi fått kontakt med en expert (igen), Rick Lane, en amerikan som bor i sin båt här utanför staden. Han säger att det är kablarna som det är fel på och så han har uppdaterat mjukvaran(!). Så, då är det bara att börja byta kablar då... En kabel var man tvungen att skicka efter från USA!!

Men nu kan vi få väderprognoser mitt på oceanen via vår Iridium Satcom telefon, ännu enklare och billigare än tidigare, tack vare Mattias på S/Y KatyC!!! Toppen!

Navionics sjökort fick vi tag på (billigt) via det fantastiska nätverk som finns här. Även Rick´s namn fick vi den vägen. Via VHF kanal 74 leds ett "cruisers net" där allt av intresse för oss långseglare avverkas varje morgon kl.0800. Allt från laundry service, byte av gasol, etc. till "treausers of the bilge" dvs. vad seglare har i sina kölsvin att säja eller ge bort. Även evenemangsinfo och biljetter kan organiseras. Cruisers net finns på flera ställen där det ligger ett flertal båtar för ankare, allt enligt samma kanal och samma struktur. Hur bra som helst!

Idag ska vi iväg och handla kablar och mat och så går den här dagen också och vi lär oss att bespansra oss med tålamod, en långseglares dygd :)!Utsikt från Ambikas sittbrunn; åskmolnen rullar in..Pelle Pelikan vilar sig på S/Y KatyC...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0