En dag i Opua

21nov, Opua

Vilken underbar vårdag! Nu har en varmare nordanvind (!) kommit och den känns ljummen, för att inte säga het stundtals :D Alla evenemang, seminarier och fester är över. All Points Rallyt är slut för denna gång. Om vi vill kan vi haka på ett Rally som går till Fidji den 01maj. Kanske ingen dum idé för det är kul människor och vädret är tufft!

Vi hade spenderbyxorna på igår och köpte två nya aluminium gasolflaskor (mest för att de vägrar att fylla våra gamla flaskor) och en ny gasolgrill. JIPEE!

Mitt i allt fixande med impellerbytande och rostfrittputsande, tar vi en promenad längst den vackra och slingriga (uppåner-) stigen längst med stranden. En kort promenad trodde vi men stigen tog ju aldrig slut. Efter ca en mil hamnade vi i nästa lilla by, Pahia. Helt utmattade raglade vi fram till en av de många strandbarerna och stjälpte i oss var sin öl. LJUVLIGT! Att komma tillbaka hem löste sig också; det blev en TUKTUK för 20$!
Nya Zeeland. Flera tänker segla runt sydön. Inte vi :)
---
New Zealand has a lot to offer! But we are not going to sail around the South Island, no siree!Det vackra Bay of Islands, en attraktion i sig. Ostron, pilgrimsmusslor, lobster... det är bara att plocka sägs det!
---
Many attractions are waiting for us. Amongs them is to pick lobster, mussels and scallops in the bay....En promenad på utgrävd stig ledde oss (typ så småningom) till nästa by..
---
One day we took a short walk...that ended up beeing very long... a path led us...
...via gigantiska trädrötter...
---
...through gigantic tree roots......underbara utsiktspunkter...
---
...wonderful scenic hill tops...


...mangroveträsk...
---
....mangroves...


...och strandkanter...
---
...down again......till semesterbyn Pahia, med massor av restauranger och barer...
---
...to the small village of Pahia......där vi får en välförtjänt god och kall öl!
---
...where we finally got to drink a cold beer :D


Vi får skjuts med en TUKTUK hem :D Gelébenen fick vila!
---
A TUKTUK took us home. Halleluja!Kommentarer
Postat av: Peter

Hej på er glada salty sailors!

Vilka bilder! Härligt!

Men av någon anledning ser Lasses öl mycket godare ut än dom som serveras här hemma...

Vädret ser också mycket "goare" (Götebosska) ut än här hemma.

Wanna trade??Ha de så gött!!

2011-11-21 @ 15:36:03
Postat av: Marie Holmqvist

Oj, oj,oj... Ni saknas oss... I onsdags hade vi tjejmiddag här hemma. Det var länge sedan sist... Idag fyller Dick 70... Vad händer? Vart tar tiden vägen? I morgon åker vi upp till Brike för att vara där tisd-sönd. Och "bara vara". J-A är ganska återställd efter sin operation så nu ska vi kanske, kanske åka skidor. Vi får se hur mycket snö det är... Er går det ingen större nöd på kan man ju se! Det ser så makalöst skönt ut!! Wanna be there, do that, see that.... ;0) sköt om er!!! Puss

2011-11-21 @ 20:58:40
Postat av: lasse & erja

Peter, det är bara sätta sig i båten o sailaway :) Det sa vi också men det tog 25 år innan vi gjorde realitet av planen!!! Don´t wanna trade :D

2011-11-21 @ 22:11:11
Postat av: lasse & erja

Hej söta Marie; Operation??? Vi mailar er! Hörde av AM att ni skulle ha tjejmiddag så mentalt var jag med =) Mysigt i B:rike, snart kommer vi också dit!! Vi trivs toppenbra här, kom o joina oss!

kram

2011-11-21 @ 22:16:12
Postat av: Cricco o Urban

Hallojsan på er snedseglare.

Härligt att vara tillbaks till civilisationen igen antar vi. Där ni ligger nu var brorsan och jag(Cricco) 2006 så hälsa Paihia och Wangharei från oss. Hoppas att Veronika känner igen sig! Här är fortfarande 6 grader varmt och ingen!!! snö, ingen!!! is. Konstig tid här i gamla Sverige (Luleå). Vi mår bra! Kramar i massor C+U

2011-11-26 @ 16:12:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0