Tutukaka

26nov, Tutukaka Harbour
Position: S 35,37 E 174,32

Howwaaya!? Det tog ett tag innan vi förstod att det betyder "how are you?". Nästa gång stannade vi och försökte svara på frågan, då log vederbörande bara och fortsatte förbi.... vi stod kvar som fågelholkar. Men nu har vi lärt oss :). 

Efter alla avskedspartyn börjar nu lugnet lägga sig och de nyfunna vännerna skingras för vinden. Luften surrar av löften att hålla kontakten och att snart ses igen. En del tar paus i seglandet och flyger hem till sina hemländer, andra seglar till olika ställen på NZ. Flera tar upp båtar på varv för att fixa något som gått sönder eller bara parkera dem där när de är hemma. Några förbereder sig för att segla runt hela NZ, ända till "The Roaring Forties"

Ambika släpper taget om bryggan. Vi är iväg igen. Vi har bokat bryggplats i Whangarei (uttalas ungefär Fongarey), ca 80nm söderut från Opua, upp 12nm längst en flod. Fast vi tar det i etapper, idag övernattar vi för ankare i Tutukaka, i en vacker vik ca halvvägs. NZ har en dramatisk kust och den känns ännu mer dramatisk när vi, som vanligt, får segla dikt bidevind i 10-14ms. Kallt är det, bara 17 grader i vattnet. Men vackert!

Nu ska vi laga middag, spela ett parti "Chicago" och krypa till kojs. Väckarklockan ringer 0500 imorgon bitti för att vi ska hinna till hamnen under högvattentiden. Annars blir det stopp på en lerbank och det är nog inte så roligt =)
Nya gasolflaskor, jipee! Nu är man mer glad för gasol än nya skor... fast det går nog över :) Nya högtalare i sittbrunnen, ny kompassbelysning och lite annat smått-å-gott blev det i Opua! I Whangarei blir det översyn av segel och biminitopp.
--
The new propaine bottles fit perfectly in the "hold". In Whangarei we need to mend and adjust sails....Capte Brett. Här åker stora turistmotorbåtar igenom berget, ser väldigt tufft ut!
--
This is Cape Brett, famous for the big hole through the rock!


...här kommer en!
--
...here comes yet another turistboat!Kusten är dramatisk och vi gör god fart för det är 0 vågor. Underbart!
--
The coast is spectacular and we are doing 7-8kn. Calm sea, no swell what so ever!Fåglarna tog nog alla fiskarna idag, för Lasse fick inget napp :(
--
No fish today! We think these birds took them all...Bakom kröken ligger Tutukaka.. ankarplatsen för inatt
--
Tutukaka is just behind the corner.. we´ll stay for the night and continue to Whangarei tomorrow.Kommentarer
Postat av: Cricco

Hej igen.

Läs gärna min reseberättelse på min hemsida om brorsans och min NZ-resa 2006, kanske får ni några tips för vistelsen där nere. Jag avundas er att få vara där. Jag älskade verkligen Nya Zeeland, främste Sydön och dess natur, men själfallet också Nordön. Hälsa tomten i Auckland från mig. Kram Cricco

2011-11-26 @ 20:02:57
URL: http://www.cricco.se/
Postat av: lasse & erja

Hej Cricco! Skulle vara kul att få tips, vad heter din hemsida? Må så gott där i kalla (fast varma) nord :)

Veronica trivs och hälsar till er

2011-11-27 @ 21:58:11
Postat av: Cristina Paulin Casplin

Min hemsida heter www.cricco.se sorry trodde ni hade den redan.

Ännu ingen snö och +graderna håller i sig fortfarande.

Kramar i massor Cricco 0 Urban

2011-12-02 @ 22:52:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0