Whangarei

28nov, Whangarei

En Kingsfish på kroken gör livet glatt. Tack vare firren mådde vi prima trots att vädret var gråkulet och blåsigt när vi stretade för motor upp för floden i tidig morgontimme. Klockan 10 var vi framme och parkerade vid gästbryggan för någon hade tagit vår bokade plats (fast vi fick en annan plats nästa dag). 

Det är mysigt här. Marinan (Town Basin) ligger mitt i staden på ca 70 000 invånare. Massor av kaféer och restauranger längs bryggan. Här finns all teknisk seglarexpertis man kan önska sig. Vi ska låta göra översyn av storseglet, kapa genakern (om det går), laga värmaren (som fungerat klockrent ända tills nu, när vi verkligen behöver den) och få en offert på en ny biminitopp som blivit lite väderbiten.

Här träffar vi Anne och Ari på Seilas som vi umgicks med på Tahiti. De har haft otur. Ari har fått svår ischias och de måste avbryta sin jordenruntseglats!!! De hade dessutom nära storm på väg från Rorotonga och autopiloten gick sönder. De fick handstyra i fem (!) dygn i tvåtimmarsskift!!! Man ska vara glad så länge man är frisk och grejerna funkar!!!

I veckan kommer Lena och Uffe hit och vi får göra planer på hur vi ska ta oss an en rundtur på NZ...


Visserligen har fiskarna vi fått upp blivit mindre (från 185cm svärdfisk till 50cm Kingfish) men de smakar lika bra :)
--
The fish we catch is getter smaller and smaller, but tastes just as good :)


Kanske får vi också smaka lite...
--
We want some too..



Alla kurar ihop sig på morgonkulan.
--
It´s was bit chilli, early in the morning, when we went up the river to Whangarei.



Framme i Whangarei, en stor marina långt upp i floden.
--
Arrival to Town Basin marina.


Får båtar se ur hur som helst??
--
Are there no rules for boat design??



Marinakontoret vid lågvatten (2m).
--
The Marina office at low tide (2m).


Här finns mycket att göra och morgonpromenaden går längst flodkanten ;P
--
There is a lot to do in Whangarei ;P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0