Bay of Islands

18apr, Opua, NZ


Det kändes lite"ovant" att lämna Whangarei men skönt att komma ut från floden och ut till HAVET!! Dofterna, färgerna, sjöfåglarna... underbart! Första etappen på ca 30nm gick till Tutukaka, en skyddad vik för alla vindar utom i en tio graders vinkel ren ostlig, för då kommer vind OCH dyning rakt in.

Det blev mörkerangöring (vi dröjde lite för länge med att starta upp Yanne (motorn) och vips kom mörkret ikapp oss. Inloppet mellan klipporna var bara ca 30m, fast där fanns en belyst enslinje att gå på... det gick bra och vi ankrade i godan ro och åt middag. Sen kom vinden. Så klart från det enda håll som INTE var bra! Lasse gick ankarvakt nästan hela natten medan jag sov som en gris (sådan mor sådan... =) Det blev en "råddig" natt och vi som var lite ringrostiga fick ett hårdhänt uppvaknande.

Ingen mening att ligga kvar, upp med ankaret och upp med segel. Nästa etapp var ytterigare 40nm norrut. Skvalpsjö. 7-8ms slör. Ulkiga. Det brukar vi inte vara.. men på eftermiddagen kunde vi till sist kasta ankaret i en underskön vik i Bay of Islands; Paradise Bay på Urupukapuka Island. Stilla. Vi låg så nära strandkanten att vi kunde höra alla konstiga fågelläten ifrån buschen, en naturupplevelse i sig.

På morgonen var viken spegelblank och sandstranden pockade på besök. Vi tog jollen och paddlade in och gick en fin promenad till öns topp och fick en makalöst fin utsikt över de gröna, taggiga, dramatiska och samtidigt pastorala öarna. Det är ganska sent på säsongen här så det är inte så många båtar ute - ingen trängsel om man säger så :)

Motvilligt styrde vi kosan de sista 10nm in till marinan i Opua. Känner oss som frustande galopphästar som väntar på startskottet. Nu VILL vi iväg norrut till söderhavsöarna igen! Men först måste vi göra en genomgång till av Charlie (autopiloten) som inte uppfört sig väl sedan vi bytte packning i hydralkolven. Charlie är ett "no-go-item" så det är bara till att fixa!




Vid Cape Brett hälsar kapten Ödmark artigt på sin hustru....  :)
--
Cape Brett, it´s beautiful but cold :)



Ambika ligger till ro i viken, en underbar morgon!
--
It´s allmost like the Pacific Islands.. Paradise Bay, Urupukapuka island, Bay of Islands



Nya Zeeländarna är fantastiska. Överallt har de grävt och röjt för stigar och gjort så att även ogenomtränglig busch blir tillgänglig, på svåra klippassager bygger de trappor! Man förstår att vildmarksliv är deras favoritsysselsättning..
--
There are trails everywhere and the sights are awesome, to say the least.


Urupukapuka island har många djupa vikar med perfekta ankringsplatser i sand och turkost vatten.
--
The picture speaks for itself, right?


Vy från buschstigen..
--
View från the buschtrack..



....nu slutade Internet fungera... mer bilder kommer :)

Kommentarer
Postat av: Cricco

Underbart att se bilderna från Bay of Islands. Besökte platsen med min bror 2006 och just Cape Brett var ju häftigt. Vår båt gick igenom hålet.

Alla dessa underbara vikar och öar överallt gör att man bara vill bo där. Såg ett fantastiskt hus på en av dom där någon hade byggt med känsla för naturen. Förmodligen lärkträ på fasaden och lågt byggd, men stor ändå. Ja ja, ha det nu så himla bra och fixa charlie så ni kommer vidare. Kram på er Urban hälsar från Umeå.

2012-04-19 @ 09:27:50
Postat av: Kalle

30,000 pistoles for Jolle i Cairns for 30,000! Vadoooo? Har pa Whitworth har jag kopt prima uppblasbara "Rubber Duckys" for ca AUD 700.00 Dyra jollar ar markinalt battre an dyra, sa man bor ha tva sma billiga i stuven - och delar kan ju delas!!!



https://www.whitworths.com.au/customer_service.asp?pg=122&ID=200

2012-06-19 @ 07:42:02
Postat av: lasse & erja

Tack Kalle för tips, det ska vi kika på :)

2012-06-20 @ 02:12:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0