Fisketur i Bay of Islands

21apr, Opua, NZ


Sista natten med gänget kändes det som när vi for iväg med Elisabeth, Kyle och Victoria på en fisketur i det vackra Bay of Islands här utanför Opua. Det var lite mulet och det känns att hösten är här när vi lämnade bryggan och åkte iväg. Vi ankrade på 30m djup, just där Snappers skulle befinna sig längs botten och vi fiskade, och fiskade, och fiskade... Till slut tappade vi räkningen på hur många fiskar som fiskades :) 

Just innan vi begav oss till ankringsplatsen i Paradise Bay stannade vi vid 70m djup och fiskade lite till och då fick Kyle upp Jättesnappern på ca 8kg. Lyckan var fullkomlig! Som om inte detta var nog bröt solen igenom och vi fick en fantastisk kväll men grillad Snapper, rå Travelli och med massor av gott torrt vitt vin från Nya Zeeland, kan man ha det bättre...

Nästa morgon parkerade vi oss på 30m igen och fick upp ett antal firrar till. Det finns HUR MYCKET som helst, det är ett jättekskafferi med fiskt därute! Kyle hade "a busy day at the office" för han var dessutom den som rensade all fisk vi fick upp = ca 20st! En superhelg fick vi och glada i hågen for "gästerna" iväg hem igen.

***

Lågtrycken avlöser varandra här och det verkar aldrig bli riktigt läge att segla iväg... så nu struntar vi i det och släpper förtöjningarna i morgon och drar iväg mot Norfolk Island. Om vi inte kan gå in där (det går bara när det är lugnt väder och ingen dyning) så får vi helt enkelt fortsätta till New Caledonia, över 900nm från Opua. Vi har ändrat vår rutt och kommer inte att gå till Fiji, det blir för tajt (se på kartan nedan). Immigration och customs har vi bokat tid med kl.0900 och efter att ha tankat tax free fuel drar vi och önskar oss "fair winds" för överfarten!

Vi hörs och syns från Norfolk Island (hoppas vi) annars New Caledonia!


Sammanfattande videoklipp om fisketuren :P
http://www.youtube.com/watch?v=vpAr-0Fm6nw&feature=g-upl&context=G2538ef8AUAAAAAAAAAA



Fishing BIG Snappers! We had a wonderful time fishing in the Bay of Islands!

***
En karta över planen vidare.
--
This map shows our plans from here to Darwin. We´ll leave Opua tomorrow, 22nd of April!




Kommentarer
Postat av: Marie Holmqvist

Låt vindarnas bästa makter vara med er och se till att ni kan ankra safetely på Norfolk.....

Hissa segel och njuuut!!!

Miljoner kramar

2012-04-21 @ 21:39:23
Postat av: lasse & erja

Tack Marie för hälsningen!!! Vi hör av oss när vi "landat". Dito antal kramar!

2012-04-21 @ 22:48:21
Postat av: Victoria Koroleva

It was a great weekend, good weather, plenty of fish, great company))). I see it was all go for you this morning ... I wish you good winds and safe sailing.

2012-04-22 @ 06:31:58
Postat av: Mary af Rövarhamn

Kära tokar, jag som just tittade på prognosen och tyckte den såg rätt kass ut ... Nåja, det fixar ni säkert. Håller tummarna för en ok passage. Ses på Vanuatu hoppas jag. Kram, L

2012-04-23 @ 03:35:29
URL: http://symary.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0