Dengue feber eller inte..

10dec, Boat Lagoon, Phuket, Thailand

Det är nu fjärde dagen kaptenen har feber, ont i leder och ögonglober. Idag är det bättre men igår blödde han lite ur näsan också. Det föranledde fördjupade studier på nätet om hur Dengue feber yppar sig och det i sin tur ledde till en tefefonkonsultation med Phuket International Hospital som i sin tur ledde till att kasta sig i en taxi dit igår kväll. Proverna visade negativt (tack-o-lov) men blodvärderna visade ändå indikationer på Dengue feber sa läkaren. Hmmm. Om han är fortsatt dålig imorgon, tisdag, måste han komma tillbaka.... Vi håller alla tummar och tår för OM det är Dengue feber kommer vi att bli tvugna att avsluta seglingen. Om man får sjukdomen en andra gång kan det vara med dödlig utgång. Det kommer vi inte att riskera - såklart! Men just nu, vid lunchtid måndag, känns det bättre och alla symtom bleknar en efter en. Hurra!
- Sablar Aedemyggor som det finns gott om här i Thailand och som sticker även på dagtid... 

Sjukhuset var en under av effektivitet. Inte i någon instans tog det mer än tio (10) minuter av bli expierad och det stod på plakat överallt, max 10min! Varför kan den svenska sjukvården inte vara likadan? Kostnaden för besöket var 2 700 baht (ca 600SEK).


Under tiden är allt jobb i full gång och imorgon, om kaptenen är bättre, åker Ambika i sjön igen efter en vecka på landbacken. Då ska Ambika
  • vara vaxar och polerad
  • roderlager och propellerlager vara bytta
  • ha en ny sprayhood och biminins dragskedja vara lagad
  • ha nyslipad och lackad inredning på de skador/repor hon fått till dags dato
  • få nytvättade dynor i salongen som dessutom är mögelbehandlade
Det är högvatten från kl1900 imorgon och då är det mörkt. Det blir till att ta sig ut med "saved track" i den trånga, grävda kanalen alternativt avvakta på en bryggplats till onsdag morgon. Då sätter vi kurs mot Langkawi, Malaysia efter att ha klarerat ut ur landet i Ao Chalong och plånbokens barlast är betydligt lättare :)

 
Tips: Linda, på S/Y Mary af Rövarhamn, har skrivit en intressant artikel om åska för tidningen "Praktiskt Båtägande" (som skrev om Ambika före vi reste iväg 2010). Den kommer antagligen ut i nästa nummer och har med lite om våra eskapader vid blixtnedslagen utanför Vanuatu.
 
 
 
Fin igen!
Nice and shiny after "big" polishing work at Boat Lagoon, Phuket.
 
 
De nya bågarna till sprayhooden är på plats och sidofästena är dragna längre åt sidorna. Får se om det blir mindre vatten i sittbrunnen och mer skydd efter modifieringen. Imorgon är det sagt att tyget ska på. Spännande, tycker vi!
The new arches to the dodger are in place and the side brackets are drawn more to the sides. We'll see if there will be less water in the cockpit and more protection for us in the furure. Tomorrow the fabric will be in place also.
  
 
Boat Lagoon Marina i kvällsljus
Boat Lagoon Marina, Phuket
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jan-A

Oj oj oj, vi får hoppas att det inte är Dengue. Det vore ju ödets ironi att få avsluta seglingen pga detta. Själv har man gått och halkat och knäckt två revben. Annars har vi den ena snöstormen efter den andra här hemma. Längtar till värmen fast julen i B-rike blir mysig.
Ta hand om kapten
Jan-A

Svar: Hej gammelgast med brutna revben och som hunnit fylla 60 å allt :) Jo, kaptenen har nog haft en lindrig variant av Dengue febern men för varje dag känner han sig bättre och SMI (smittskyddsinstitutet) säger att man visst kan ha det flera gånger om man bara inte får en sån riktigt elak en för då är det farligt!Ha en skön Lucia och drick en glögg och ät en pepparkaka för oss också!
Stor kram
erja Ödmark

2012-12-11 @ 08:42:46
Postat av: grodan

Jisses nu hoppas jag verkligen att du Lasse( ja även du Erja) har återhämtat dig efter det skrämskottet. Varför måste det alltid finnas en i orm i alla paradis? En fråga att finurla över om andan faller på. Håll ut så ses vi snart hoppas jag.

Kram på er

Svar: Vi blåser "faran över" och det är underbart. Blev lite oroliga ett tag! Jag ska nog ha svaret på din fråga klar till januari :) och Lasse hälsar och tackar för omtanken!!
erja Ödmark

2012-12-11 @ 20:37:18
Postat av: ELISABET K

Men, Lasse gubben! Måtte du klarat av en lindrig variant.....elaka myggor1 Nu lucia i en vacker vit värld, allt som det skall vara. Take care! Kram Liza

Svar:
erja Ödmark

2012-12-12 @ 10:35:48
Postat av: Marie Holmqvist

Skönt att höra att allt är lugnt och städat på sjukfronten! Jäkla myggor! Envisa och kliande. Jag kliade mig flera dagar efter hemkomst.. Ambika ser ut att iklä sig sin allra snyggaste, mest skinande uniform inför julen. Ordning och reda! Som ni vet har Kung Bore kommit för att stanna ett tag som det verkar. Härligt! I helgen var vi med Klövsjö-maffian på julmarknad i Östersund. Sååå mysigt! På kvällen blev det skaldjursfrossa på Sundet. Mmmm, men inte lika goda som våra färska med den bästa vitlöken och chilihacket... Snart är det jul och då drar vi norrut igen, bara några dagar kvar. Må gott och ta hand om er!!! Kram!!

Svar: Hej Bella! Låter som ni har det toppenbra i sällskap med Kung Bore, härligt, och skaldjursfrossa och marknad... det låter det och julen står för dörren. Här känns det INGENTING men jag ska ta fram julgranen i alla fall (den är ca 15cm hög och gjord av grön plast :D)Vi hörs till jul och sedan ses vi. kram från oss
erja Ödmark

2012-12-12 @ 21:38:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0