Gott Nytt 2013!

31dec, Patong Beach, Phuket, Thailand
 
 
 
 
Jultomten kom till Thailand, fast något försenad. Med sig i rensläden hade han med sig Petra, Victor med flickvän  Sanna plus hennes mamma, Rigmor.
 
Vi fick några soliga dagar i den lugna viken Nai Harn men även där väntade dramat i skuggorna. En kväll med åska och hög dyning, när Victor skulle köra Sanna och Rigmor till stranden för att åka tillbaka till hotellet, kom en stor lömsk våg (mycket större än de redan vanliga stora vågorna) bakifrån och slog omkull jollen med dess innevånare. Alla klarade sig dock med bara lite skråmor, motorn fick vi skölja från sand och saltvatten länge men under av alla under; den gick igång till sist! Däremot är Rigmors nya systemkamera död, salig i åminne.
 
Så seglade vi till Patong Beach på Västkusten för "det är där ALLA är" på Nyår!  Igår fick vi lite försmak av det hela. En stor pråm lastad med x ton högtalaranlägning lade till vid stranden och musik (elektronisk sådan) försökte tränga igenom trummhinnorna fram till kl0322!! Idag, nyårsafton,ska bandet Akon spela (det kostar 4.000 SEK/p och komma in på den delen av playan). Vi är säkra på att hörselorganen kommer att få en rejäl dust till inatt, både av fyrverkerier och Akon m.fl. Låter vi som 50+ :D? 
 
Det blåste hårt inatt och vid 4-tiden satt grabbarna ankarvakt medan vi "tjejer" fick sova som grisar :) så vi hoppas vädret blir ok med mindre blåst och soligare väder.
 
Imorgon, om vädergudarna är nådiga, seglar vi runt Phuket till östra sidan för att kika på James Bondön, naturen där är som i Sagan om Ringen. Sedan kanske ner till Ao Nang på Krabi för att avslutningsvis segla till Similan islands innan alla åker hem.
 
Happy New Year till alla, alla!
 
 
Våra julklappar kom till slut :D
Santa came at last with our Christmas presents, our children Victor and Petra :D
 
 
Flickvän Sanna med mamma kommer ombord (bilden är tagen före rundslagningen :)
More guests, the girlfriend, Sanna, and her mother Rigmor
 
 
Havet är grönt, jollen är grå och barnen är vita..
From -5 degrees celcius to +30...
 
 
En lugn del av Nai Harn viken stannade vi några dagar
The small beach just east of Nai Harn was pretty and nice
 
 
Silverbröllop den 27dec firade vi en vacker kväll i Nai Harn. Tänk, 25år!!!
25th anniversay, celebrated in Nai Harn! Very romantic :)
 
 
How about another 25....?
 
 
 
Ut i djungeln, byte av transportmedel...
In the djungle...
 
 
..och så den största Buddhan i Thailand, om inte i hela världen..
and then a visit to the Big Buddah.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lalle

Tack, kära ni för ännu ett år med fantastiskt bloggande. Jag börjar varje dag (i sängen) med att läsa de "stora" tidningarna och Ambika Sailing, på min IPad.
När detta är gjort mår jag bra och kan njuta av ännu dag. Jag ber till Budda att ni även 2013 ska fotografera och skriva om allt spännande som händer er på vägen hem till Sverige, då vi får rå om er igen..
Stor kram till er. Gott slut bland decibelen och Gott Nytt År önskar LAL o Eva

2012-12-31 @ 08:33:43
Postat av: Christina & Ulf

Gott nytt år. Jätte trevligt kort med hjärtat.
Lycka till i 25 år till.

2012-12-31 @ 08:39:29
Postat av: Göran och Anette

Vi önskar Er allt gott under 2013:-)
Gott Nytt År!
Kramar
Göran och Anette

2012-12-31 @ 10:37:33
Postat av: Ingeborg & Hans

Gott Nytt År från Fjällnäs i Tänndalen, platsen som vi blev kära i efter att firat Julen hos er 2008. Nu njuter vi av skidåkning underbar natur och god mat, fin snö, och t.o.m. sol.

Hans & Ingeborg

2012-12-31 @ 15:41:28
Postat av: Anna (Arfors)

Hej,

Oh, vad kul att läsa om Er igen. Det var ett tag sen sist. Vilket äventyr ni är med om! Själv var jag och min familj i Sydafrika i höstas. Det var en fantastisk resa. Så härligt att få uppleva detta med barnen, som är "stora". Vi besökte bla Hermanus och dök med hajar (via en bur). Spännande! Om ni ska till Sydafrika och åka på safari så rekommenderar jag Thanda. Helt fantastiskt!
Kram från Swedaviakollega (LFV)


Svar: Hej Anna! Vad kul att du är med :)! Ja det var ca 2,5 år sedan vi sågs, tiden springer iväg! Vad kul att höra om Sydafrika (dit vi är på väg snart), då måste vi kolla upp Thanda. Tack för tipset och hälsa alla glada kollegor därhemma!! Kram erja
erja Ödmark

2013-01-02 @ 20:12:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0