Phuket Langkawi T/R

21dec, Koh Lanta Norra, Thailand
 
Leopardhaj, krokodil och örnar var djur på vägen mellan Phuket och Langkawi när vi seglade för att förnya vårt Thai visum. Krokodilen befann sig 2m från Lasse i Telaga Marina när vi tankade diesel. Det bara rasslade till vid fötterna och en 2-3m lång krokodil ilade iväg ner till vattnet, sa en skärrad kapten när han kom tillbaka efter att betalat dieselnotan.

Det är ca 120nm mellan de bägge öarna och på vägen ner gjorde vi bara ett kort nattstopp på södra Koh Lanta där vi ankrade i busväder. På vägen tillbaka ankrade vi utanför Koh Phetra (!) och idag är vi på norra Koh Lanta där  alla turisterna vi hörde pratade svenska. I eftermiddag är vi tillbaka i Ao Chalong. Svaga vindar med ombyte till häftiga åskbyar och mestadels mulet. Genuan har fått agera stöd snarare än "primus motor" hela vägen. Vi har zickzackat mellan partrålare, fiskeredskap och små och stora  fiskebåtar. Vi begriper inte hur det kan finnas en enda fisk/sqiud/räka kvar här i havet....

När vi angjorde Royal Langkawi Yacht Club stod Pirjo och Otto från Penang och hälsar oss välkomna till Malaysia. De var gäster på Ambika i två dagar och de var som självaste tomten; nedlastade med presenter,  allt från goda, nyttiga och praktiska saker till sådana som var vackra för själen!! Fantasiskt! 

På Langkawi är det TAX FREE. Justde! Det innbar sjävklart att vi bunkrade diesel, soda vatten, tonic och choklad (och så lite öl, vin och sprit :). Tyvärr hade inte det nya storseglet kommit från Pelle Pettersson på Doyle Sails i Whangarei som utlovat, vilket innebär att vi kanske måste gå till Langkawi en tredje gång innan vi lämnar Thailand.

Nu är vi totalt nedlastade med proviant tills dess att  Petra, Victor, Sanna och Sannas mamma kommer den 26dec och tillika jultomten som visst skulle vara några dagar sen i år :P
Sedan är det dags för oss att förbereda resan hem till Sverige och snön, i mitten av januari.
 
 
 
Mr Canvas Creation himself, Muzza Nordstrand (left) and his collegue (right) making the stainless bars wider..
 
 
Linda och Ludde jobbar med att göra S/Y Mary af Rövarhamn (systerskepp till S/Y Northern Light) redo för nästa etapp, mot Sydafrika
S/V Mary in Rebak Marina, getting ready for the Indian Ocean next year
 
 
Pirjo och Otto på kärt återseende i Langkawi med presenter och hembakade, färska Lussekatter! Den tuffa shoppingkärran kan fällas ihop och blir platt som en portfölj, strålande! Det var rena, rama julafton!
Our friends från Penang came to visit us in Langkawi. We thought is was Santa :D

 
Penangtomtarna hade också med sig en vacker schal som bara måste visas och en sidenskjorta till kaptenen
Santa also brought a beautiful shawl and a silk shirt to the captain
 
 
Langkawi. Strandbar. Solnedgång. God mat. Trevligt sällskap.
Langkawi. Beach bar. Sunset. Good food.Excellent company.
 
 
Typiskt Thailands skärgård med klippor som bara står rakt upp - som fallossymboler  :D
Typical Thai cliffs, just as phallic symbols: D 
 
 
Koh Phetra. Kvällsangöring och nästa dag visar hon sig i hela sin prakt. En otroligt häftig plats där vi övernattade invid berget som var 377m.ö.h.
Koh Phetra. Evening landing and the next day she shows herself in all her splendor. An unbelievably awesome place where we spent the night near the mountain which was 377m.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: grodan

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR
& hälsa "ungarna".

Många julkramar till er.


Svar: Detsamma till dig och alla andra smågrodor!!! Många "Bautakramar"!!
erja Ödmark

2012-12-22 @ 10:53:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0