Santa Lucia

12dec, Ao Chalong, Phuket, Thailand
 
Santa Lucia in Ao Chalong... PS  He is not for real. I know because I tried to shake his hand... :D
 
***

Jo, det var nog Dengue feber. Fast en lindrig variant och kaptenen mår mycket bättre nu. Lite feber fortfarande igår men med hjälp av piller (som absolut inte får innehålla acetysalesylsyra) så fungerade han på typ lite över halvfart, idag feberfri :) Han ringde svenska smittskyddsinsitutet och fick lära sig att man visst kan ha Dengue feber flera gånger utan dödlig utgång. Det är "bara" när en riktig elakartad variant av sådan mygga (det finns flera) sticker som det är riktigt fara å färde. 

Tur var väl det att Lasse var på G för igår slet alla och drog i oss när det var dags för sjösättning. Rodret skulle sättas fast av mekarna när vi hängde i travelliften (som var överbokad), Alla skulle ha betalt samtidigt, Muzza med sprayhooden bestämde en ny tid med oss två dagar senare för den skulle inte bli klar idag, killen som basade över travelliften skrek och tjejerna från "Mr Curtain" var där och tog mått på dynorna i salongen för att ge oss ett estimat på nya överdrag, o.s.v.... Puh!  

Det hann bli lågvatten innan vi blev klara och på väg till vår båtplats fastnade vi dyn, ordentligt. Marinakillarna hjälpte oss och puttade och drog Ambika loss med sin rib. Till slut kom vi i alla fall på plats :) och imorse seglade vi iväg för motor genom den trånga uppdikade kanalen och det bar sig inte bättre än att vår lots föll i havet när han skulle hoppa tillbaka till sin rib som släpade efter Ambika. Blöt som en dränkt katt fick han lotsa båten som skulle in i marinan....

Här i Ao Chalong träffade vi Lasses gamla kollega Malte idag som är här på semester med sin hustru Lisa, som tyvärr hade fått feber (!) och låg pall i hotellrummet.  Kärt återseende och en hel del flygsnack och har du sett den och den och har du hört att... :D

Imorgon hänger vi på låset för att klarera ut. Våra 30 dagar i Thailand är till ända och vi måste ut ur landet för att förnya visumet. Langkawi nästa efter en natt i Ao Po för att hämta sprayhooden.
 
Ha en mysig Luciaafton önskar
Lasse & erja
 
 
A man´s got to do what a man´s got to do - right?
 
 
 
Malte och Lasse lyfter ett glas för gamla tider :) och för "absent friends", inklusive Lisa. (PS Hatten är min)
An old friend and former collegue of Lars, in Phuket on vaccation, came to visit us
 
 
...här i Ao Chalong, dit Malte tog en taxi från Kata Beach, tvärs över ön.
...here in Ao Chalong. The day after tomorrow we´ll leave Thailand and sail to Langkawi to renew our visas.
 
 

Kommentarer
Postat av: Urban o Cricco

Hej på er.
Nu har äntligen snön kommit till Lule'
Vi har just nu varit och tränat och en beuf bourgignon står på spisen och puttrar. ´Mumsigt!
Vi har erfarenheter av denguefeber. En gammal flickvän till Magnus fick den svårare varianten och hon var sjuk i nästan ett halvt år innan hon började bli bättre. Du hade tur Lasse, men endast den skicklige har i längden tur , som Urban brukar säga. Annars rullar det på. Blir inget Thailand dock. U:s situation (ingen fara) men lite knepigt med maten. Hur mår Veronika? Är hon kvar ombord eller stannade hon på Nya Zeeland där hon hör hemma?
Ha det så himla bra nu och välkomna hem till Sverige där vi hoppas att ni får en fin Jul och Nyårshelg. (För ni ska väl hem?)
Kramar U+C

Svar: Usch för Dengue feber säger vi bara och tackar för en lindrig släng! Skönt att höra att "U" blir stadigt bättre och Thailand finns ju kvar om än med ännu fler kineser och ryssar :)Veronika ville inte stanna i NZ utan reser med varvet runt och har uttryckt önskemål om att därefter få flytta till Luleå!!
God Jul och riktigt Gott Nytt 2013!
erja Ödmark

2012-12-14 @ 16:04:07
URL: http://www.cricco.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0