Ljus i tunneln och Barriärrevet!

02jul, Cairns, Norship Yard
 
Förra veckan lossnade äntligen proppen och saker och ting började hända igen. Det visade sig att varvets stoppkloss heter "ekonomiavdelningen" som vägrat beställning av reservdelar och elektronisk utrustning tills dess förhandsbetalningen satt på deras konto. Det kom fram att de hade meddelat Pantaenius fel konto för utlandsbetalning! Detta har orsakat oss minst fem dagars försening i ett redan tidspressat schema och ökade kostnader för Pantaenius!! 
 
Nu har alla (!?) beställningar gjorts och när de kommer är det "bara" att installera.... typ! Det finns fortfarande en liten chans att vi kan hinna - om vi sträcklseglar till Darwin. Vi måste dit för att hämta upp våra pass som vi skickat för att få vårt Indonesiska visum och för att hämta vårt nya storsegel som är där för justering hos Doyle Sails.

Den gågna helgen var minnesvärd med lördagmiddag hemma hos varvschefen Marc, hans hustru Marcia och två av deras vänner från Tasmaniren. Marc har varit i Sverige och arbetat med Kockums varv i sin ungdom för att utveckla ubåtar. Tänk att få träffa "äkta" infödingar :) Det blev en supertrevlig kväll med god mat, gott vin och många skratt. Vi åkte hem med en hel kasse full av frukt från deras trädgård; lime, apelsiner, peppar...

På söndagen tog vi en dagskryssning ut till Det Stora Barriärrevet. Finns bara ett ord för våra uppevelser där; WOW (OZZI-variant)! Vi tog en tur med "Magic Reef" som körde ut oss med en stor katamaran till det yttersta revet, 32nm österut. Där väntande en stor plattform där alla aktiviteter genomfördes, inklusive en god buffé. Dykning för mig (första gången) och en entimmes snorkelsafari på "The Wall" för oss bägge. Helt fantastiskt!The Lagoon, mitt inne i Cairns, har öppnat efter reparationer. Det är helt otroligt fint ordnat med en jättepool vid sidan av havet (för havet går inte att bada i).
---
This is The Lagoon, a fantastic invention! A fresh water pool in the middle of the city just by the waterfront.LAASSSE!!!! VAD är det som är såå intressant!??
---
LARSSS!!! WHAT are you looking at?!!


QUE???Hemma hos infödingar, Marcia and Marc (längst till vänster) bjöd på fantastiska panerade räkor och massor av andra rätter :D
---
We visited a native family (:D) Marc and Marica (left). We had a very pleasent evening with LOT'S of fantastic food and wine! From their garden we picked bag full of organges, limes, lemonads and pepper..

***

Barriärrevet
The Great Barrier Reef

***

Så var det måndag igen... Monday again...

Things look a bit better now when, finally, the yard said go-ahead to order all spare parts and electronic equipment. 
 

Kommentarer
Postat av: Peter

Wow!
Vilka bilder!!!
Har National Geographic kontaktat Er ännu?
Väntar med spänning och blånande tummar på " Kanan"

Svar: ..lite skillnad på temperatur :) skulle hellre få kontakt med all reservdelar som det ser ut nu!
erja Ödmark

2012-07-05 @ 15:16:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0