Mot Vanuatu


04maj, Port Moselle, Nouméa, New Caledonia


Vilken fantastisk temperatur.
Varken för varmt eller kallt, så här skulle det vara jämt! Nu börjar vi känna oss redo att fortsätta färden och den kommer med största sannolikhet betyda att detta är den sista utposten för ett ”modernt” samhälle med alla bekvämligheter samt marina som finns ett bra tag framöver. Från och med nu blir det ankring i laguner, blickar mot vajande palmer i strandkanten, röda solnedgångar och turkost vatten fullt med vänligt sinnade vattendjur. Det sistnämnda är vår förhoppning i alla fall : ).

Här i Nouméa har vi roat oss med att ta långa promenader, sola på playor, besöka ett fint akvarium samt bara titta och njuta av folklivet. Wifi har inte varit någon hit här. Vi måste gå till baren och dricka massor av öl/vin (!) för att få tillgång till barens hotspot, sådana prövningar blir vi utsatta för hela tiden!! Vi träffade också Tom och Tom på finska ”Ever After” (en vacker HR 53) och det visade sig att de också ska segla i Indonesienrallyt, i alla fall den ena Tom och hans fru. Kul!


Idag provade jag klänningar, sådana som alla ”infödingar” (kanakerna) bär. De ser så helt underbart färggranna, svala och sköna ut. Dessutom täcker de en stor del av kroppen, vilket anses lämpligt när man besöker öarna norröver. Stor är nyckelordet här. När jag kom ut ur provrummet så ramlade expediten nästan omkull av gapskratt och Lasses mungipor ryckte spastiskt… när jag såg vad klänningen hade gjort med min lekamen förstår jag dem (i alla fall expediten) – jag var STOR! JÄTTESTOR! Som ett hus ungefär i denna kreation. Det blev ingen affär för ett visst mått av stolthet har jag trots allt kvar….


Imorgon seglar vi, om inget oförutsätt händer, till Lifou som också tillhör New Caledonia innan vi tar skuttet över till Vanuatu. Vi får lite olika signaler om öbornas känslor för oss utlänningar. En del påstår att de inte vill veta av oss och föser iväg oss från ön, andra säger att de är hur vänliga som helst bara man ber "bychefen" om lov att landstiga samt ha med sig en present bestående av 2m tyg i glada färger och gärna en flaska vin.

Har ingen aning om hur möjligheterna till Internet ser ut framöver…. den som lever får se, helt enkelt :P


En av de långa playorna här nära huvudstaden. Det tar 45min att gå från marinan och det finns färskvattenduschar längst stranden, för att inte tala om alla otaliga restauranger, kaféer och barer som finns här.
--
One of the long white sandy beaches close to Nouméa, the Capital of New Caledonia. It´s quite touristy but on the other hand that means plenty of restaurants, bars and cafés close to the beach =)Dagens jobbpass, försöka “Internetta” med svagt wifi. Tuff utmaning!
--
The marina bar offers a hotspot. But that means that you MUST drink a lot of bear and vine…. It´s a tough life!Så här ser klänningarna ut som jag provide men inte såg de så där läckra ut på mig inte…
--
I tried one of these traditional dresses in a dress shop today. I can just tell you that the shop attendant was VERY rude, she laughed heartily at the sight of me, wearing one… and Lars turned his back to me so quickly that I didn’t catch his expression…
Marknad och uppträdanden på playan. Fast dansen kändes inte särskilt genuin..
--
Somehow the dans, on the cultural event yesterday, did not feel genuine…


Kommentarer
Postat av: grodan

Vackra väninna behåll du din stolthet. Ser du ut som ett hus så klänningen helt felsydd så enkelt är det bara.Njut nu av alla vackra laguner jag är övertygad om att öinvånarna kommer att vara fredligt inställda till er.

Kram på er.

2012-05-04 @ 08:06:02
Postat av: Lasse & erja

Hej Kvack! Vad världen vore grå och trist utan väninnor som du ;) nu känns det mycket bättre! Vi ska krama öborna och snart (tiden går så fort) så ses vi!! Kramar

2012-05-04 @ 12:28:11
Postat av: Susie

Bästa stunden på jobbet på fredagen är denna, när jag tar en fika och sätter mig och läser ikapp Ambikas äventyr senaste veckan. Jag får drömma mig iväg till turkosa hav och spännande segling. Du skriver fantastiskt bra! Tack!

2012-05-04 @ 14:01:27
Postat av: Hans & Ingeborg

Hej seglare, vi är ju sugna på att segla med 10-14 dagar i höst. Vi har bäst förutsättningar i slutet oktober och början november. Någon gång mellan 15 okt till 10 november hade passat oss var tror ni att ni då är? Indonesien, Singapore, Malaysia?

2012-05-04 @ 22:24:40
Postat av: lotta mann

Hej på er, Hoppas ni har det bra .. Har idag haft besök av er goa underbara tös , hon och ett gäng trevliga tjejer kom och hälsa på Monnie och övriga djur här på gården . Jag följer er då oh då på bloggen och erat härliga äventyr .. Låter jättemysigt men jag skulle aldrig våga.. Kram på er och må så gott. Kram från Lotta och the Family

2012-05-09 @ 21:47:23
Postat av: lasse & erja

Tack Susie for att du skriver och berattar det. Det inspirerar till mer skrivande :)

2012-05-10 @ 02:50:33
Postat av: lasse & erja

Hej Hans & Ingborg! Kul att ni vill komma med och segla! ...men det ar en MYCKET popular period OCH destination, sa Ambika ar "fullbokad" fran slutet av juni till mitten av januari.. Fullt med glada gastar.

Vi kan val horas via mail om kommande sasong eller om det sker andringar. Manga halsningar fran Vanuatu

2012-05-10 @ 02:55:28
Postat av: lasse & erja

Tjena Lotta och Co! Tjejerna ar pa studieresa minsann :) Roligt att de passade pa att halsa pa er!! Vi har just kommit till Vanatau och har mycket att skriva pa bloggen nar vi kommer at Internet nasta gang!!! Krama alla fran oss!

2012-05-10 @ 02:58:45
Postat av: Urban o Cricco

Tjenare på er sne'seglare. Hör att ni har det ganska bra och att ni är glada över värme igen. Kan man förstå när ni lämnade NZ på höstkanten. Här hemma är hockey-VM på G för fulla muggar och våren naturligtvis. Isen har gått i Luleå ca 2 veckor tidigare än normalt, men sjösättning får vänta i brist på sommarplats.

Huset framskrider och det ser ut som att inflyttning i början av juni håller.

Ha det och sköt om varandra. Erja - ingen vill se dig i ett tält, håll dig till det du har och var stolt över det. Stora och varma kramar från U+C

2012-05-12 @ 22:12:58
Postat av: lasse & erja

Hej Cricco och Urban; Så ni har värmebölja där uppe med tidig islossning :) Ska bli spännande att se bilder när huset är klart och något tält blev det inte för min del. Må så gott och jobba inte ihjäl er!

2012-05-15 @ 03:35:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0