Rulligt i Bali

24sep, Lovina Beach, Bali, Indonesien

Hur kan det vara så stilla i ankringarna och så stökigt på överfarterna!!? I sundet mellan Lombok och Bali blåste det 15ms bidevind, strömmen var stark och vågorna choppiga... men det var bara 30nm så "coolade" det ner igen och mot kvällen dog vinden helt. På natten låg vi "i holding" innan vi vågade oss in i gryningen mellan fiskepryttlar och rev till ankringen i Lovina Beach. Just nu kommer dyningen in från "fel håll" och båtarna rullar kraftigt. Nu gäller det att hålla i kaffekoppen...

Visserligen har vi bara varit här en dag... men det känns helt annorlunda här på Bali jämfört med de andra öarna hittills :)


Mycket mer buddister och hinduer här och överallt utsmyckningar, statyer och små tempel med blommor, mat och rökelser till gudar och avlidna släktingar (tror vi :)
Much more Buddhists and Hindus here and everywhere ornaments, statues and small temples with flowers, food and incense to the gods and deceased relatives (we think :)

Kommentarer
Postat av: Peter

Hej igen, kul att ö-världen verkar lika strålande underbar från havsytan, som jag upplevt den från luften :) Vilka härliga "Riktiga" Skattkammar öar, det finns! Vi passar på att suga i oss alla suveräna bilder i höstmörkret. "Det gör ena gött" (allt plastskräp undantaget då förstås) Må alla motvrid utebli! Skota hem!

Svar: Hej Gringo! Hit måste ni styra kosan den dagen ni kastar loss. En av de bästa platserna (inte plasterna) på klotet tycker vi (so far :)
erja Ödmark

2012-09-25 @ 09:19:16
Postat av: Marie Holmqvist

Oj, oj.. Jag behöver ha semester för att hinna insupa allt som händer och sker på bloggen.. och alla bilder som ska studeras.. Man blir alldeles lycklig och less på samma gång. Less på mörkret som knappt har börjat lägra sig här hemma. Glad över att ni har det så bra! Tur att vi snart får dela era äventyr en kort stund så kropp och knopp får lite sol och värme.. Längtar!!!

Svar: Bella Donna! Vi hoppas också verkligen att det ska bli en fin seglats från Penang och norrut :) Tror nog av JanA kommer att älska Bali, särskilt Ubud, heeelt fantastiskt! Kom Snart - Kramar
erja Ödmark

2012-09-25 @ 21:25:26
Postat av: Bolla

Jag och mamma sitter och kollar in alla underbara bilder från snorklingen. Vi kom på att vi kanske upplevde samma häftiga snorkling på just Lovina Beach för 4 år sedan!
I övrigt har den fantastiska hösten kommit här, 11 grader och regn är perfekt golfväder...
Kram Bolla

Svar: Hej Bolla + mor! Bali är fantastiskt! Antar att ni håller med :) Har inte haft regn på snart tre månader... bara sol och bra snorkling. Bra att du är en golffanatiker, då gör ju regnet inte så mycket :) Kram och lycka till med golfen önskar vi supergasten!
erja Ödmark

2012-09-26 @ 21:42:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0