Tiden är inne...

04aug, Uppsala
 
 
Tiden har bara rusat iväg! Nu är sädesfälten guldgula och nätterna mörkare igen, midsommarstången har visserligen vissnat men vi dansar glatt ändå. Kräftorna är uppätna, hjortron och blåbär är plockade. Vilken sommar det har varit! Rosorna blommar än och värmeböljan bara fortsätter.... Uppsalas invånare glänser med sina guldkostymer och pajettkjolar och på Fyrisån kan man se lite märkliga farkoster  :)

Några bilder är från när Lasse, Victor och Marcus leveransseglade en X35. Båten är en riktig racer och de lämnade Nynäshamn kl.1200 och kl.2030 (samma dag!) var de framme i Häradskär (Valdemarsvik) = mellan 8-10kn.


Idag drar vi vidare till andra sidan jordklotet, till vintervåren i Mauritius och Madagaskar. Vi får fullt skepp med ungdomar; Petra, Ruby, Victor och Marcus ska dela vårt äventyr med seglatsen över till Madagaskar (som kan bli väl så äventyrlig vid rundningen av Madagaskars norra topp, Cape Amber). På land väntar alla fantastiska och endemiska djur innan universiteten kallar till höstterminen och vi fortsätter resan mot sydafrika. S/Y Mary är redan i Madagaskar. Läs om deras äventyrliga resa dit på http://symary.com/
 
Vi kommer ofta att tänka på sommarens möten med barnen, släkten, alla vännerna och det nordiska ljuset!!!!! 
Skål, tack och på återseende!
 
***

Time flies and our flight to Mauritius leaves today. We had a great time and will take all the good memories with us abord Ambika :)
 
 

NEXT STOP: Madagascar, mid August
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Göran och Anette

Tack själva för en trevlig kväll.
Ha det gott nu :-)
Kramar

Svar: Ska försöka! Ni mé! :D
erja Ödmark

2013-08-05 @ 20:00:04
Postat av: Peter

Vackra bilder även från det gamla fäderneslandet.
Ehuru nu någon verkar lite suddig i ansiktet i den ystra dansen runt stången :)
Vi inom hajreppellerings föreningen "HajaNoll", kan rapportera att den förekomst av hajar mellan Grinda och Lökholmen nu börjar klinga av igen, då dessa hajar av arterna "Finanshaj" och dess släkting "The Loan Shark", har sökt sig till baks till sina hålor efter sommarens "lek".
Så var ordningen återställt för den här säsongen.
Vilken tur att ni tog med er lite av det tropiska vädret, så vi alla fick känna på hur det kan vara, när man transformeras till en "Homoerectus Tropicae".
Nu ser vi alla fram mot den spännande fortsättningen på den fantastiska resan. (Under tiden har vi ju fuskat lite, och spanat in vad "Mary" har för sig ;)
Fair Winds!

Svar: Hej Peter!Det känns som hemma när vi ser att du har skrivit :) Roligt, som vanligt!
Ja S/Y Mary's är riktiga friskusar och det var ordentligt "busigt" väder på väg till Madagaskar för dem. Vi hoppas för "100 gubbar" att det ska bli lite lugnare för oss på Ambika :)
Må Gôtt
erja Ödmark

2013-08-06 @ 09:55:29
Postat av: Urban o Cricco

Många lycka till med er fortsatta segling. Synd att ni inte hittade tid för Norrbotten, men kanske en annan gång. Idag har vi haft en underbar segling från Kluntarna och hem med spinnaker i Ålands!!!! färger.
Kram på er and happy sailing.

Svar: Hej och vilken sommar ni kunde bjuda på hemma, undra på att ni seglar spinnaker!Ja, vi får se till att det blir Norrbotten nästa gång - alternativt att ni hittar till Härliga Härjedalen :)
Kramar
erja Ödmark

2013-08-06 @ 22:48:13
Postat av: Urban Sörme

Ingen kommentar, men ändå: Kurt Ottosson gav mig tipset att hitta Lars här. Det gäller en TRÄFF m gamla Spanare från 2.div F 11, 8 oktober på F 11 flygmuseum.
Får jag mailadress, så kommer mer info.
MVH
Urban Sörme

Svar: Hej Urban, kul att höra av dig! Min emailadress är odmark@live.se
Ser fram emot info
Hälsa alla gamla spanare // Lasse
erja Ödmark

2013-08-09 @ 11:50:45
Postat av: Kurt Ottosson

Hej Lasse!
Det vore trevligt om du kunde komma till gamla F11, men det är kanske att begära för mycket mht din nuvarande position.
Hälsningar
Kurt

Svar: Hej Kurt! Jag hade VÄLDIGT GÄRNA kommit! F11-tiden var en fantastisk tid och att träffa alla gamla kollegor, prata flygarminnen hade varit så kul! Vi kommer då att befinna oss i västra Madagaskar eller i Sydafrika... Hoppas det blir tillfälle att träffas senare.Många hälsningar från Lasse
erja Ödmark

2013-08-11 @ 16:14:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0