God Jul/Merry Christmas från/from Ambika

22dec, Björnrike - Bear Kingdom, Sverige - Sweden
 
 
 
 
 
Björnrike
 
 
 South Africa
 
 

Kommentarer
Postat av: Dick Schef

Hej igen, Lars och Erja!
Vilken fin avslutning på året! En bedrift som heter duga. Alltid lika kul att läsa era inlägg som ni sänder från andra sidan av horisonten.
Njut av helgerna och vi önskar er ett lika fint 2014!!
Marianne och Dick i Strömstad

Svar: Hej Dick och Marianne och ett riktigt Gott Nytt År till er! Nu går resan på sista etappen, det är "bara" atlanten" (syd- och nord) kvar :)
erja Ödmark

2013-12-22 @ 21:08:59
Postat av: Peter

I bland händer det!
Att den gamle skepparen lämnar sin kobbe, och går iland som en vanlig människa.
Just vid det här (ganska ovanliga) tillfället, hade skepparen blivit aningen trött på att utöva, vad som i dagligt tal, brukar kallas "Cocooning". Härav begav sig nämnda skeppare ända bort till antiken och en sällsam hoper med gamla bibliska, samt andra mytiska figurer.
Målet för dessa strövtåg, var att vandra i Alexander den store's fotspår (vilka med tiden blivit en aning luddiga).
Resan företogs efter Medelhavets och Egeiska havets stränder, vilka ledde till besök hos han vi numera kallar Jultomten (St Nicolau), städerna, Myra, Efesos, Afrodisias, den sjunka staden mfl.
Jag måste nog ta ett snack med vår gamla historielärare om vad vi fick lära oss i skolan. Nåt måste ha gått snett med en del uppgifter på vägen mot vårt skolväsende!
Många promenader efter avenyer av blankpolerad marmor och kolonnader i samma polerade material. Icke att förglömma alla palats, teatrar och arenor!
Arenor ja!
Friends arena med 50 000 platser kan ju tyckas vara stort. Men jämfört med arenan i Efesos 70 000 platser och teatern med 24-25 000 platser, måste kulturlivet varit ganska "hett", de senaste 3000 åren. Från tiden då aposteln Paulus predikade fram till de, dans och teaterföreställningar som i dag fortfarande utövas där.
Det gamle skepparen sätter sig på en uråldrig sten, formad av någon gammal "stensnickare" från ca 1000 fkr, och drömmer sig bort i ett enda stort WOW!
Fylld med intryck av Akropoler, Nekropoler och Metropoler och en massa andra poler, var det så dags att lämna detta varma sköna område, för att åter öva sig i Cocooning på utvald kobbe, i farvattnen mellan Grinda och Lökholmen.

Svar: Välkommen tillbaka till kobbens metropol med lite att fundera över under helgerna :)Gott Nytt År!
erja Ödmark

2013-12-27 @ 11:22:57
Postat av: Mamma

Gott nytt år och tack för en vit jul!

2013-12-28 @ 16:09:05
Postat av: Anne-Marie Nilsson

Hej på Er!
Vi träffades i höstas och plockade hjortron strax för Flygdagen på Hedlanda. Om Ni är kvar på Björnrike och har tid eller lust så är Ni välkomna till Vemhån att berätta lite om Era resor. Besökte själv Sydafrica på -70talet
Anne-Marie

Svar: Hej. Tack för den fantastiska hjortronmyren som ni visade oss!! Vi kommer till Björnrike den nästa helg och stannar några dagar innan vi åker tillbaka till Ambika. Skulle vara kul att ses då :)
erja Ödmark

2014-01-17 @ 19:27:10
Postat av: Anne-Marie

Gärna. 0703666483. Endast upptagen söndagkväll. Välkomna.
Anne-Marie

2014-01-20 @ 14:04:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0