Wonderful Copenhagen

02feb, Björnrike, Sweden
 
Det är som en saga därute. Snön glittrar i solen och det är 10 minusgrader. Efter att ha åkt längdspåret (undertecknad med tungan hängande utanför) var det härligt att hoppa in i en varm bastu. Vilken skillnad från 34 plusgrader i Thailand!
 
Det har varit bråda dagar fram till nu med besök hos dotter Petra i Uppsala, tandläkarbesök i Mariehamn (där nya porslinskronor producerades av vår eminente tandläkare och tillika författare "Lagman" medan vi väntade i tandläkarstolen), resa med mamma (85år) och "grodan" till Köpenhamn via Göteborg, besök hos Lasses bror Per med fru och barn nära Mariestad och möten med många vänner.
 
Nu ska vi bara njuta och träna våra kroppar med skidåkning varje dag (come rain, come shine (!) för att vara i form för nästa seglingsetapp som startar i början av mars. En av seglingens nackdelar är att det är svårt att få sitt dagliga intag av konditionsträning, så det gäller att passa på :)
 
 
 
Karl IX på "Kopparmärra" på Kungsportsplatsen i Göteborg, ni vet han som grundade Göteborg före Göteborg (där den står nu) grundades :)
 
 
Sedan bar det av mot Copenhagen med tåg. ett förträffligt fortskaffningsmedel utan evinnerligt köande, avklädning inför publik i säkerhetskontroller där man också får traska i strumplästen på smutsigt och blött golv..
 
 
Första besöket ever i Nyhavn... härlig stämning t.o.m. mitt i vintern, kan tänka hur bra det är på sommaren :)
 
 
Så lite kulturell spis på Glyptoteket, grundat av bryggaren Carlsberg. Där stiftade vi bekantsskap med bla. franska impressionister som Gaugin och några mumier från Tutankhamuns tid. Jättefint och vackert presenterat!
 
 
Såklart kunde vi inte låta bli att "titta" lite i skytfönstren längst Ströget :) Ombord på Ambika är dessa exemplar dock lite opraktiska.. de får vänta tills vi "landat" hemma igen
 
 
 
Här får man stå i kö för att få kaffe. I alla fall om man vill in och släcka sin kaffetörst på detta anrika kondis. Bakelserna var super men kaffet.. nej.. en Macchiato hellre!
 
 
Hotel Plaza var perfekt för oss. Ett gammaldags hotell med mycket charm - mitt i centrum! Låt inte lura er, mamma är helt omusikalisk och har aldrig spelat en enda sonat i hela sitt liv. Detta hotell var också Lasses första crewhotell i SAS 1973. Historens vingslag...
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0