Reservdelar till Fortaleza

01apr, Fortaleza, Brasilien
 
Det var ett aprilskämt; reservdelarna ligger fortfarande i tullen på obestämd tid... och Fedex verkar resignerade!
 
Microsoft har just skickat ett mail till oss. Där står det att XP, från den 08apr,  inte längre supportas (efter 12 år). Inte bra! Alla våra seglingsapplikationer ligger på vår XP-dator.... hoppas leverantörerna nu har uppgaraderat sina produkter till windows 7 och/eller Mac.
 
Vår "fina marina" är den sämsta vi någonsin varit på (och det vill inte säga lite). Stackars Ambika och alla andra båtar häver i dyningen och det drar, knakar och rycker så vi tror knaparna ska lossna trots att vi har sex tampar ute som ska stödja varandra. Bryggan är byggd av en lång rad stålpontoner (ca 10x3m vardera) som är fästa vid varandra med upprostade kedjor och ibland inga kedjor alls. Det är bara en tidsfråga när några pontoner sliter sig. Elen är ojordad och ledningarna ligger på stålpontonerna....det sprutar vatten ur massor av hål på vattenslangen.. Två polare har fått sina vindroder böjda (man ligger med aktern mot bryggan) i dyningen häromdagen och båtarna slungas fram och tillbaka. Vilken dyning, detta till trots att hamnen är skyddad med långa pirarmar! Hamnkaptenen verkar tycka det är roligare att prata med båtfolket än att förvalta marinan, fast visst är han trevlig och hotellet (femstjärnigt) med stor pool och poolbar är fantastisk!!

En stor segelbåt kom precis in till bryggan och hade missbedömt tidvattnet samt glömt sin nylagade, infällbara köl ute. Han ligger med 30 graders slagsida och kölen... den är det antagligen läge att laga igen :(
 
Det finns ca 200 miljoner brasilianare men hur ser en brasilianare ut? Det är en tuff fråga. Man vet hur en finne ser ut, en ryss och en svensk.... men inte en brasilianare, de verkar vara en salig blandning, ett hopkok av det mesta :) Det är inte jättebilligt här. Vi betalar 1USD per fot båt = 46USD/dygn och restaurangbesök/mataffärer är inte hutlöst billiga heller - fast då är det "lite finare" varianter vi pratar om. Det finns säkert billga mataffärer och de lokala serveringarna på strandpromenaden är billiga OCH GODA. Vid fiskmarknaden köper man fisk/skaldjur över disk, bär bort råvarorna till söta tanten (79år) som har ett kokskjul bredvid och sedan äter vi sittande på plastmöbler under stjärnorna det godaste rätter man kan tänka sig. Torka av händerna efter räkskalandet gör man med att suga av fingrarna, alternativt torka av på sina kläder, typ.

Här pratar man med tummen, allt är tummen upp. Fast den lilla spanskan jag har kvar gör att vi kan göra oss lite förstådda i alla fall. Engelska är det mycket få som kan.

 
A nice sailing yacht forgot the tide and is stuck in the mud...

 
The marina at Marina Park Hotel is THE WORST we have ever been to or laid eyes on. Med-parking and big swell makes it sometimes unbearable; the boat is rocking and the kleets... will they hold much longer?!! Soon the pontoons will drift away to the sea! On the bright side there is a VERY nice pool and pool bar at the five star hotel in which the marina is situated.

 

Kommentarer
Postat av: Ulf

Windows XP slutar inte att fungera, men det slutar att komma uppdateringar från Microsoft. Lycka till med reservdelarna!

Svar: Hej och tack för info :)
erja Ödmark

2014-04-02 @ 19:38:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0