Wiiihaa, seglatsen fortsätter

04apr, Fortaleza, Brasilien
 
Det har regnat flera dagar men just nu lyser solen ikapp med oss :)

I förrgår kom reservdelarna och igår jobbade vi som små bävrar och FAKTISKT lyckades vi med konststycket att få allt på plats - utan hjälp (nåja lite muskelkraft från grannbåten för att vinscha upp Lasse i masttoppen fick vi också). Vi är stolta som tuppar, fast mest tuppig är nog kaptenen. Han funderade massor på upplägget och logistiken (vaknade på nätterna), inte en helt trivial uppgift. Men det GICK BRA så han är värd all kredit!! Wihaaaa! Vårt försäkringsbolag Pantaenius är som vanligt bra att ha att göra med, helt utan krångel stödjer de oss! 

Det ingick inte i planen att gå till Fortaleza alls men nu har vi varit i här i tio dagar för reparation! Det vi kommer att minnas mest (förutom böket med reparationer) var alla vänliga människor som pratade med tummen, och tummen var alltid upp :)
 
Igår firade vi med skaldjursmiddag med killarna på grannbåten, holländska S/Y Gemini, på beachen och idag kastar vi loss och seglar till Djävulsön (där Papilljon satt i fängelse) i Franska Guyana. Det blir en ganska obekväm seglats dit har vi hört av alla; regn, åska, halvvind och vågor från sidan. Det blir rulligt och blött :( tror vi men hoppas inte). Där stannar vi bara för att pusta ut några dagar och fortsätter sedan direkt till Trinidad för att få de böjda förstagsprofilsektionerna utbytta. Allt som allt  1600nm, vi är nog utom räckhåll i 14-16 dagar. Då blir vi ytterligare sena i förhållande till vår ursprungliga plan så vi får se hur fortsättning följer...
 
 
Vi skriver på bloggen via Petra ibland och hoppas ni får en fortsatt skön vår därhemma!!!!!!!!!!!!!!!!!!


The genua furling is bent but we got it up and it seams to work!!
 

It has been raining for days but, right now, the sun shines as do we :)

The day before yesterday the spare parts arrived and yesterday we worked like little beavers and ACTUALLY we managed the feat of getting everything in place! The Captain had given a lot of thought to the set-up and logistics, not a completely trivial task.
 
Yesterday we celebrated with a seafood dinner on the board walk and today we´ll cast off and sail to Devil's Island (where Papilljon was imprisoned) in French Guiana. We heard from other sailors that it will be a pretty uncomfortable voyage with rain, thunder and waves from the side.We´ll just have a pit stop at Ile de Salut and then continue to Trinidad. All in all (1600nm), a 14-16 day leg.
 


Kommentarer
Postat av: Totte

Hej Lasse och Erja! Skönt att ni har en bra reparatör ombord. Vi har nu varit 10 dagar i Sydafrika, tre dagar i Franschoek på ett jättetrevligt bröllop, fyra dagar i Cape Town. Igår åkte vi igenom Simon's Town och tänkte på er, som känner till stanl. Just nu sitter vi på en terass i Hermanus och kopplar av. Vi stannar här några dagar, innan vi åker hem och möter våren.
Hoppas ni får en bra seglats från Fortaleza!!
Kram från Hanne o Totte

Svar: Låter som bekanta platser :) låter härligt, vi gillade verkligen Sydafrika! Hoppas du inte blev avskräckt från "gasteri" sedan Mosambiquekanalen! Du valde verkligen en "tricky leg" resten är som a walk in the park vädermässigt, jämföreslevis :D
erja Ödmark

2014-04-04 @ 17:22:50
Postat av: Eliza

Amazing! Bra gjort. Sitter i stugan i Herräng, våren är härlig.men kalla havsvindar. Önskar GOD tur till Trinidad. Kram

Svar: Härliga Herräng, det låter bra och snart blir vindarna ljumma (om än inte heta:).Har nu kommit till Grenada, cirkeln är sluten. Hörs snart!
erja Ödmark

2014-04-05 @ 11:53:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0