Genakermys

09mar, Sydatlanten, drygt halvvägs till Ascension
Pos: S11,50   W010,55

Ojojojoj, hur härligt kan det vara!!! Vi har en stadig passadvind på 10-14knop och kör genaker på dagtid. Inför natten rullar vi ut storen och spirad genua istället för det kommer lite körare med regn om nätterna och då är det inte så kul att få ner en genua i mörkret. Vi gör mellan 5-6 knop mot målet, solen vrålar ner och havet är blått. Männen jagar = fiskar och ett bläckfiskdrag försvann ner i djupet med en stor knallgrön Dorado som de NÄSTAN fick upp. Lasse svor eder i flera timmar. Precis före middagen fick de upp en minidorado som kökspersonalen snabbt förvandlade till en perfekt förrätt. Smörstekt.

Stjärnorna är fulla med himmel (i.s.f. tvärtom) och våra tretimmarsskift är bara bonus. Det blåser en ljummen vind, Ambika klyver havet som en jättelik fisk och i hennes kölvatten glimmar marelden som tusentals små diamanter. Detta är sinnebilden av jorden-runt-segling när den är som bäst!

Vi äter fortfarande gott av det lager vi köpte i Kapstaden för i St Helena fick vi inte ens tag på ägg (slut i alla fem butikerna!) och det har aldrig hänt förut. Och tanten före mig i kön fick sista påsen potatis!!! Lite djupfryst kyckling, rödlök, tre limport bröd och fem gröna färska paprikor (och massor av toapapper:) senare klarerade vi ut i torsdags och släppte bojen. På väg igen.

AIS problem. Som sagt; alltid är det något. Nu är det AIS:en som inte visar sig på plottern. Det verkar ge bra signal ut men vi kan inte se andra skepp och vi kan inte verifiera att den sänder. Victor har skrivit och berättat att senaste noteringen på
www.marinetraffic.com är den 18feb, dagen då vi lämnade Kapstaden!! Nu är det ju sällsynt lite fartyg som trafi8kerar den här sträckan (typ inga alls).
Motorgeneratorn ger ström igen, men inte med full effekt och vi måste bara tänka på att slå av vindgeneratorn när motorn går :)

Hörs snart

Nisse, Lasse & erja

Via superassistentredaktören Petra

 


Kommentarer
Postat av: Cricco o Urban

Sååååå underbart det låter!!!
Skulle ge vad som helst just nu för en glimt av det ni upplever. Livet ger oss törnar ibland och dom måste man ta, alternativet är ganska dumt! Hoppas verkligen att ni få fortsatt fin segling till nästa mål. Kramar i massor, tänk på vännen min!

2014-03-10 @ 10:07:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0