Nästan St Helena

28feb, fredag
Pos: S 18,21 W001,43
 

Lite drama ska det vara! När motorgeneratorn la av var vi TVUNGNA att ha vind och/eller sol för att klara kylskåp (=kall öl), batterier och ankarspel. När motorgeneratorn la av, la också solen ner sin verksamhet och det blev helmulet. Vad hände med vinden? Den dog såklart och det blev helt bleke. DET hade vi INTE räknat med! Kapten Ödmark blev lite blek under solbrännan och vi andra också. Men efter regn kommer sol och i vårt fall vände det hela sig till det bättre; när vi startade motorn för att komma framåt i stiltjen började plötsligt motorgeneratorn ladda lite igen. Jordfel. Lasse borstade rent jordkontakten till motorn och laddningen ökade. Nu fungerar det, fast inte till 100%, och hotet om varm öl är eliminerad! Besättningen pustade ut och firade händelsen med att kasta sig i den knallblå oceanen, på 5000m djup!

Nu har vi bara två dygn kvar till St Helena. Genakern är hissad och vi guppar fram i svag vind med 5-6 knop mot målet. Solen skiner. Det är 30 grader i ruffen. Fiskekroken är ute igen. I förrgår kväll fick vi upp en fin tonfisk som dagen efter blev både lunch (rå, tärnad och marinerad i lime) och middag (lättvänd i stekpanna). I brist på fiskekrok att ta upp den med gav vi fisken en ordentlig sup vodka i mun och gälar och han blev knallfull efter bara någon sekund. Då var det bara att dra upp honom och göra processen kort. Kocken har beställt Wahoo idag. Mmmmmm!

Nu är det svårt att hålla missnöjet på topp :D
hälsar Nisse, Lasse & erja

Via superviceredaktören Petra


Kommentarer
Postat av: Cricco o Urban

Vad skönt att allt ordnade sig till slut. Hur hade livet tett sig utan en kall öl??????
Låter härligt med ett att kasta sig i det blå vattnet, här kastar sig folk i isvakar och kör skoter i isflöden och snön smälter. Söderut har vårblommor redan kikat fram och allt är upp-och-nedvända världen. Lägg till det att Ryssland tycker krig är roligt så man funderar på att invadera Ukraina (Krim är redan "ockuperat") UR LED ÄR TIDEN!!! I övrigt inget positivt att berätta, status quo. Kramar C+U

Svar: Nu har vi hört Ryssland från flera håll, upptrappning, krig... kan det bli så illa. I så fall rekommenderar vi att sätta segel och sticka till avlägsna pluttöar som St Helena, här händer INGENTING :) PS Vi tänker på er!!!
erja Ödmark

2014-03-03 @ 08:59:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0