På väg till Tromsø - on our way to Tromsø
Tromsoe, Norge 21juli18
In English below
...När orden inte räcker till! Vägen från Alta till Tromsö var lika vacker som upp till Nordkap fast ännu mer dramatiskt med de höga, taggiga och snöklädda bergstopparna. Ingen vind, solen sken och det var 17 grader varmt. Vägarna
följde kusten och ibland var man inte långt ifrån den plats man passerat en timme tidigare :) Vi valde ta färjan på två ställen på vägen vilket var en kul omväxling till bilkörandet.
Förra natten dånade åskan över vårt tält och regnet smattrade på tygtaket. På morgonen var åskovädret över och vi kunde packa ihop ett torrt tält. Inatt såg det ut att bli da capo vilket gjorde vårt val av inkvartering lätt; inte tält!
Vi installerade oss i en stuga utanför Tromsö och tog sedan bilen in till stan - i regnet. Vi fann tröst i bästa fiskerestaurangen, Fiskekompaniet, där jag för första gången i mitt långa liv åt Torrfisk (Törrfisk på norsk :). Den är inte att förväxla med
Klippfisk eller Baccalau då Torrfisken bara är torkad medan de två andra är saltade och torkade. Detta korta besök var inte billigt, men det var vi jättevärda 😄! Dessutom är ingenting billigt i Norge, så det så!
PS Det är lustigt, portugiserna älskar verkligen Klippfisk, som finns i där varje matbutik med självaktning. (Hmmm)
When words are not enough.... The road from Alta to Tromso was as beautiful as up to The North Cape, even more dramatic with the tall and snowy mountain peaks. No wind, the sun was shining and it was 17 degrees varm.
The roads followed the coast and sometimes you were not far from the place you passed an hour earlier :) We chose to take the ferry in two places along the way which was a fun change to driving.
Last night the thunder woke us up and the rain slammed on the tent roof. In the morning the thunderstorm was over and we could pack a dry tent.
Tonight it seemed to be capo which made our choice of accommodation easy; not a tent!
We booked a cabin outside Tromsø and then took the car to town - in the rain.
We found comfort in the best fish restaurant, Fiskekompaniet, where for the first time in my long life I ate Torrfisk (Törrfisk in Norwegian :). It's not to be confused with Klippfisk or Baccalau. The Torrfish is only dried while the other two are salted and dried. This short visit was not cheap, but we really earned it :) In addition, nothing is cheap in Norway, so it is!
PS It's funny, the Portuguese really love Klippfisk and it is to be found in every grocery store with self-esteem. (Hmm)
Kommentarer
Trackback