05juli * Orust - Arendal (Norge)

Jipeee!!! NU har vi lämnat Sverige efter en fullkomlig festodyssé genom hela landet. Det har varit helt fantastiskt att träffa vänner och släkt och se alla fina sommaridyller som de skapat!!

Seglingen: Orust till Arendal i sydnorge
Vi fick bekänna lite färg! Det gäller både Ambika och oss två som utgjorde hela besättningen. Det blev en ganska ruff segling i 7-14 m/s och kryssbog i 15 timmar, i slutet fick vi bottenreva storen och reva lite på genua 3:an. Vår plan var att gå till Kristiansand men var förberedda på att vi inte skulle kunna ta tillräckligt med höjd och, mycket riktigt, det blev Arendal som ligger längre österut. Jag lovar att vi var ordentligt genomblåsta när vi kom ihamn i Arendal vid midnatt - te och knäckemacka med ost smakade ljuvligt.

En hel del "lessons learned" fick vi på resan över:
- Vi är rätt sårbara när vi bara är två personer (förberedelserna måste göras noggrant)
- Lattorna måste sys fast (en lossnade när vi revade storen), det var bara ren tur att den inte föll i havet)
- Ankaret måste säkras bättre
- Blött i sittbrunnen vid segling över 8 m/s och dikt bidevind - på med hela seglarstället!
..men trots mängder av överspolningar över däck fanns inte en droppe vatten inne i båten :D

Arendal
Verkar väldigt pittoreskt och större än jag trodde. Alla husen klättrar på bergssluttningar, de flesta är vita. Det luktar nykokt krabba i hela hamnen. Mums (om man gillar skaldjur)!


Kommentarer
Postat av: Anders

Starkt jobbat under dom förutsättningarna! Vet hur det kan vara att ligga länge på kryss när det piper i lite.... men det blir då så mycket skönare när man kommer i hamn eller kan falla av igen :-)Det kommer att bli ett stort tomrum efter Dig på Ålandsköret Lasse. Anmälningarna har iaf börjat strömma in. Jag ska naturligtvis återkomma med rapport från den seglingen!Ta hand om varandra (och vackra Ambika) och njut av livet!Bästa Hälsningar

Anders

2010-07-06 @ 17:46:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0