Arendal - Farsund & Drama på Skagerak

09jul. Äntligen uppkopplade igen.
Vi har nu rört oss (med motor i motvind) från Arendal till Farsund via Kristiansand. Farsund ligger väst om Norges sydligaste punkt och är, till skillnad från Kristansand, en jättemysig hamnby. Vädret de senaste dagarna har varit "sådär" med motvind och regn blandat med lite öppningar i molntäcket.

I både Arendal och Kristansstad har det varit dyra hamnavgifter som inte har inkluderat dusch och Internet. I Farsund är ALLT gratis och jättetrevliga människor kommer med väderprognoser, gratis frallor och tidning till båtfolket. Kod till Internet var det bara att hämta i hamnkontoret. Färska räkor. Goda krabbor. Hit kommer vi gärna tillbaka!

Här i Farsund ska vi invänta rätt väderläge för överfarten till Inverness i Skottland.

Drama på Skagerak :D
På överfarten från Kristiansand till Farsund hände det. Jag skulle koka nytt kaffe (ja, Lasse styr båten :D) och upptäckte att vattnet var slut... det borde inte vara slut...  när jag ska byta till den andra vattentanken sprutar det färskvatten från kopplingen och i kölsvinet hade mycket vatten samlats. Väl framme i Farsund konstaterar vi (eg Lasse) att både länspump och vattenkopplingen gått sönder. Inte bra. Vi öser ut drygt 100 liter vatten och ändå fortsätter det att komma in vatten från avbalkningarna. Ja, ja, det är bara att kavla upp ärmarna och se vad som kan göras. I värsta fall får vi göra som på stenålderstiden, ta med oss vattendunkar och pumpa läns för hand.

Tack för alla kommentarer på bloggen!
Det är jätteroligt att få era glada tillrop och vi läser dem så fort vi kommer åt. För ytterligare kontakt är min email erja.odmark@live.se och Lasses odmar@live.se.



Bild: Norges sydligaste spets, Lindesnes, Skandinaviens Kap Horn!
























Bild: Turistinformation med soptunnor. Vi "dissar" Kristiansand!























Bild: Farsund, vår utpost mot Europa!


Kommentarer
Postat av: Marie Holmqvist



Vilka äventyr!! Tjohej och tjolahopp, ni lär ju er massor... ;O) Vädret är minst sagt annorlunda på er sida...Jag hade 30 grader på balkongen 06:15 i morse. Men vi är värda det. Ni har ju semester forever...:O)

2010-07-13 @ 09:22:25
Postat av: Anna Berglund

Tillbaka på jobbet efter semester med sol och bad. Här är förskräckligt ensligt och tråkigt utan dej Erja.

Investeringsäskandet har äntligen klubbats igenom, CIO Board är beslutad.... men det struntar ju du i, med all rätta! För allt smör i Småland känner jag att jag så himla gärna skulle vilja byta med er (just nu iaf, så länge ni håller er intill land).

KRAM

Anna

2010-07-13 @ 16:27:07
Postat av: Anette och Göran

Hej Kära vänner!

Härligt att läsa om Era äventyr. Vi måste erkänna att vi är en smula avundsjuka, till trots era eskapader. Vi antar att ni ser det som ett träningsläger inför större farvatten.Vi är också storälskare av skaldjur och känner hur"snålvattnet" rinner i mungiporna...

Vi har färska hälsningar från Er hemmahamn, Mariehamn, och Torggatan/Storgatan.

Vädret senaste veckorna har varit nästintill tropisk värme :-)

Senast kom vi från Kärringsund - vi säger bara Bongo,Bongo...minns Ni?

Idag styr vi vidare söderut via Kobba klinta för att fira 3 årig bröllopsdag.

Há det gott så hörs vi snart igen.

Kramar och hälsningar från oss!

Anette och Göran

2010-07-15 @ 10:06:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0