Långt uppe i floden!

08sep, Alcoutim

För första gången var vi tvugna att ta hänsyn till tidvattnet! För att kunna komma in i flodmynningen måste man in i inloppet vid rätt tid (sjökortet visade bara 1.2m vid lågvatten i inloppet). Vi måste också passa så att vi åker med strömmen hela vägen upp till Alcoutim (strömmen är 3 knop) och vi skulle upp drygt 20nm - utan sjökort! Spännande!! Enligt plottern for vi uppe på landbacken för det mesta :D.

Tips om flodnavigeringen var (via Imray) att hålla yttersväng i krökarna och se upp för sandbankar vid bifloderna. Efter knappt fyra timmar anlände vi till Alcoutim (Portugal) och på motsatta sidan Sanlúcar (Spanien). Vi valde Alcoutim för det skulle vara lite mer livat där. Här finns i alla fall 3 restauranger och 1 livsmedelsaffär! Det är vackert, exotiskt och billigt (10€/natt)! Vatten, el, fräscha duschar och fritt Intenet ingår också :D.

Här ligger en massa segelbåtar, ca 50st, på svaj mitt i floden. Bara långseglare tror vi och minst 7st är svenska. Vi träffade ett par som varit ute med sin stora stålbåt (ombyggd timmerdragare från Ljusnan) i 12 år. Nu ska de sälja den (någon intresserad?) och har köpt en tomt där de ska bygga en "finca" och odla mandelpotatis....

Alcoutim är så långt borta från Albufeira, med sin massturism, som man kan komma. Rätt skönt faktiskt! Vi ska stanna här och jobba med båten inför seglingen till Madeira och vidare. Idag har vi varit duktiga och lackat allt ändträ i alla stuvutrymmen så att det håller sig fräscht!!

Tänk, årets fiesta startar på fredag, för 59:e året i rad! Hela byn håller nu på att pyntas och vi ska putsa våra dansskor - det lär bli livat!!




Så kan det gå när man inte håller tungan i rätt mun!...



Spanien, sett från Portugal! Den röda båten mitt i floden heter "Röde orm" och är, just det, svensk!



Vackert så det förslår... och med Ambika i förgrunden! OBS borgen från 1300-talet på bergstoppen.


Kommentarer
Postat av: Cricco o Urban

Tjenare på er nere i värmen. Här öser regnet ner, men humöret är gott ändå. Vår utbyggnad rullar på riktigt bra och vi tycker att det blir jättefint. Urban mår hyggligt bra.

Röde Orm, ketchad L 32:a)som ligger där i floden, tror vi tillhör en viss Magnus Perman och hans Isabelle. Den är till salu (om det är densamme) därför att de har köpt en Polaris 36(samma varv som Hans Christian-båtarna)som ligger i Mexico och den skall dom hämta i november. Träffar ni dom så kan ni hälsa från Segelhuset och önska dom lycka till. OM DET NU ÄR DOM vill säga!!! Kan ju finnas fler ketchade Röda Ormar.

Hälsa dom där Holmquistarna också och ha det så himla bra:

Kramar en masse

från Cricco och Urban

2010-09-13 @ 16:01:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0