Mot Madeira samt besättningsbyte

Vilamoura, 22sep

Igår hade vi en skön slappardag på sandstranden i Vilamoura och på eftermiddagen sa vi "på återseende" till Marie och JanA som seglat med oss i 10 dagar - tack för den fina dikten i gästboken!!! Det var hur kul som helst att vara tillsammans och upptäcka Algarvekusten!! Enda smolken var att Afrika gick förlorad!!
 
Vi träffar också Jaja och Claes på S/Y Septima. Claes kikar på våra ständigt återkommande problem att på upp väderfiler via HF. Hans analys var glasklar; programmet sänder inte iväg meddelandet.... Alltså, vi börjar närma oss pudeln kärna men någon lösning är inte i sikte. Tack och lov kan vi få upp motsvarande väder via Satcom men vi har ju investerat en och annan krona i HF-anläggningen..... Kvällen avslutas med trevlig middag "på byn" och en kopp kaffe och Calvados ombord på Septima i väntan på att nästa gast skulle komma: Kapten Totte ska segla med oss över till Madeira, eller snarare Porto Santo i första hand. Välkommen!

Mot Madeira
Vi har ca 500 nm framför oss till Porto Santo och vindarna ser svaga ut så det kommer nog att ta ca 4 dygn. Nu ska vi catera upp båten med vatten och mat - sedan far vi med vinden!!!!!!!!
På foton ser Porto Santo ut som den värsta Söderhavsö! Jipeee!!
Nu tar det några dagar innan vi kan lämna nästa rapport, håll ut! :D


PS. Nu är det bara 8 dagar kvar till nya sandaler... fast Lasse snackar sig varmt om ett nytt drag som liknar en bläckfisk...
Sista dagen med gänget....Claes analyserar HF-problem och Jaja och jag lyssnar hänfört..Ny gast; Kapten Totte har redan börjat på jobbet :D - mot Madeira!!!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0