Oväntat besök :)

10sep, Alcoutim

Vi putsar och vi fejar på Ambika i värmen och tar en paus ibland för att svalka oss på "playan" som är en liten sandstrand vid en biflod till Ría Guidiana. Det tar ca 10min att gå dit. Skööönt!

Leif och Laila Axelsson, seglare och honörsmedlemmar i långseglingssällskapet "Tobis", och deras vänner Elisabeth och Åke kom för att hälsa på och äta lunch med oss i Alcoutim. Leif och Laila bor i Algarve, i Loulé, sedan 10 år tillbaka. Många (!!) timmar senare, alla goda rätter uppätna (kanin, svart gris, grillspett, m.m.), alla vinkaraffer urdruckna och många roliga historier berättade skils vi och lovar hålla kontakt.

Snart måste väl förberedelserna ändå vara klara för Fiestan. Det fixas och grejas i varje hörn av byn. En stor estrad är uppmonterad vid hamnen, bara 40m från Ambika och precis vid landgången från bryggan har man satt upp grillkök, ölutskänkning, bord och parasoller. Vad månne bli av detta? Internationell fotboll har utlovats (mellan byarna = spanien mot portugal) liksom flamenco och disco, etc...Lasse är redo för morgondopp på "playan"!
Gott och trevligt så det förslår!

Kommentarer
Postat av: Åke o Elisabeth Grapengiesser

Tack Erja o Lars för en utsökt lunch i sällskap med Laila o leif. Vi hoppas kunna återgälda detta vid ett senare tillfälle. Vi kommer givetvis med intresse att följa er fortsatta segling på denna blogg. Givetvis önskar vi er många sköna och gynnsamma undanvindar på er fortsatta färd och med många spännande/ intressanta platser väntande på er bakom nästa horisont. Lycka till, Elisabeth o Åke (från ett regnigt Täby)

2010-09-13 @ 23:28:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0