Två dygn till Fatu Hiva, Marquesas (Frankrike)

07Jul, torsdag
Position: S09,38 W133,06


Vi lever i en veritabel häxkittel! Efter knappt två dygn av smörsegling så är vi nu inne i ett blåshål sedan några dagar och det verkar bestå hela vägen fram, ca 330nm till. Nätterna är värst. Då blåser det också stadigt mellan 10-12ms men därtill kommer fula fronter (squalls) farandes och det blir absolut becksvart, hällregn, stora vågberg plus krabba småvågor som kastar oss åt alla håll och vindbyar upp till 16ms. Vi har en revad, sprirad genua och en revad stor uppe.  Plus motström alla dagar utan en!! Nu längtar vi till en plats där det är stilla och lugnt så att alla inälvor hamnar på rätt plats igen : D!


Om KonTiki
hade startat sin resa samtidigt med oss, hade de sannolikt hamnat på Hawaii (i bästa fall) eller i Alaska (i sämsta fall) på grund av att den alltid rådande starka västgående strömmen har varit spikrakt nordgående!! Ett mysterium som tål att Googlas på!


När vi kastat ankaret i Jungfrubukten (Baie de Vierges) på Fatu Hiva
ska vi fira med en STOOOR flaska BUBBEL! Sedan ska vi sova, sedan ska vi sova ännu mer och därefter sanera Ambika från alla lager av salt! 

Efter Fatu Hiva får vi se vart vägen tar vägen… troligtvis norrut till Hana Moe Noa, Ua Pou och Nuku Hiva (vilka underbara namn), som alla tillhör Marquesas. Därefter hägrar de farliga atollerna i Tuamotu längre söderut.Full fart mot Galapagos!
Heading for Galapagos!
Stingrockorna skulle man inte trampa på. Blev man stungen nära hjärtat kunde det till och med vara dödligt! :O
Stingray
Ruggsliten pelikan.
Another tousled pelican :)
Haj som cirkulerar runt båten.. Morgondopp någon?
Chark circulating the boat.. :S
Tjejgänget..
The galapagos girls..
..och killgänget!
..and the boys!

Kommentarer
Postat av: Marie

Det finns stunder då jag inte avundas er.. Det känns bra, :0) Men ni kanske redan nu ligger och smörar på en gyllene strand i sol och värme....tänker på er varje dag...stor kram

2011-07-12 @ 20:04:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0