Mot Fatu Hiva, en tredjedel avklarad!

27jun
Position: S 04,49 W 106,51

Fortsatt stökigt men snabbt och vi har nu seglat 1000 av 3000nm, på bara 5,5 dygn! Dygnsbästa är nu 191nm = 8kn i snitt. Ambika har vässat tänderna och blir bara snabbare och snabbare ;D Nåja, viss del ska tillskrivas att vi nu fått strömmen med oss. Äntligen!

Kuling igen igår natt så det blev lite upp och hoppa på frivakterna för att reva segel. Vågorna parerar Charlie (autopiloten) oftast bra men ibland, när de är upp till 5m och toppiga, kan det bli lite ”körigt”. Prognoserna säger att det ska bli lugnare efter 110 grader W och där är vi snart, det ska bli skönt.

En natt med Närkontakt Med Naturen; Ingen val denna gång (tack-o-lov). När Lasse satt i beckmörkret, på sittbrunnsgolvet, och jobbade med plottern träffades han  av något hårt och slemmigt (SPLASH) som sedan ramlade ner i hans barbenta knä. En stor squid hade hoppat på honom. Ni skulle sett hans min :D.

Jag träffades lite senare av en hel hink vatten (SPLASH 2) där jag låg och sov i vår koj i akterkabinen. En brytande sjö hade letat sig ner under sprayhooden och genom takluckan som stod vidöppen (vansinnig konstruktion). Det blev en våt natt, kojen bara hjälpligt täckt med ett antal torra handdukar ;).

Exakt samtidigt som jag ropar att vi fått vatten i hytten trampar Lasse i decimeterhögt vatten vid ratten (SPLASH 3)! Han tror ett ögonblick att hela båten fyllts vattenfyllts!!! Det visade sig vara en typ större squid som lagt sig och täppt igen dräneringshålet i sittbrunnen… 
Så roligt hade vi den natten :D

En stor svärdfisk blir mycket mat (!) så igår blev den stekt med lime och salt, idag med soya och wasabi, mums bägge två. Nästa gång blir den nog ugnsbakad…

Allt är väl ombord! 

Bilder från Galapagos... :)Blue footed boobie kikar ner under ytan :) Ibland dök de som kanoner ner i vattnet, mamma fick nästan en i ryggen :O
Blue footed boobie, curious as always..Galapagos postoffice. Här la man ofrankerade brev som sedan nästa svensk som kommer dit tar med sig hem och postar. Vi fick ta med oss ett brev som skulle till Stockholm som hade skrivits bara två veckor innan!! :) vissa brev hade dock legat väääldigt länge..
Galapagos postoffice.Sjölejonen verkade ha ett ganska skönt liv, antingen lekte de med varandra (och diverse snorklare) i vattnet eller så låg de på stranden och solade. INTE lätta att fånga på bild "in action"!
The sealions seemed to have a pretty good life, playing in the water or sunbathing on the beach.. Not easy to get a good shot of them playing!En grönfink (eller nåt)..
A galapogos greenfinch, apparently very interesting from an ornothologist point of view..Njuter av semestern från semestern :) inte illa att få båten styrd och maten lagad!
Enjoying their vacation from the vacation!Pelikaner och sjölejon tigger fiskrens på fiskmarknaden i Puerto Auora, ett riktigt skådespel!
Pelicans and sealions begging for the leftovers at the fishmarket :PMamma hade helst velat lasta hela Ambika full med vackra stenar från Galapagos, "tyvärr" fick man inte ta med sig någonting från öarna.. :P
Beautiful pebble beach.Fick se upp med var man satte fötterna..
Got to watch out for where to put your feet..


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vi följer er nogsamt, så gott det går... Det är en lååång tur ni är ute på nu!!! Hoppas allt går som det ska och att ni båda mår väl. P&K

2011-07-02 @ 19:52:05
Postat av: Peter

Härligt, läskigt, jobbigt, men också underbart!

Vi soffpotatisar här hemma förundras och njuter av både blogg och inte minst av alla jättefina bilder!

Har bett till väderguden (Cumulus) om lite förliga vindar åt er.

Skota hem

Peter

2011-07-02 @ 20:07:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0