23maj, Lamen Bay, Epi, Vanuatu

Pos: 16' 36S, 168' 09E
Vi är nu på ön Epi och väntar in lite svagare vindar, det blåser som katten. Fast solen skiner idag så vi ska ta en lång promenad + snorkling och vi hoppas få syn på sjökor, delfiner, vattensköldpaddor, etc. 

Igår gjorde vi en inhopp i kyrkan och medverkade i sång och dansnummer med de femton lokala damerna som var där. Alla hade roligt!. På kvällen åt vi, och två andra båtar, på den enda restaurangen i byn, eller snarare skjulet och fick smaka inhemsk mat. Vi hade bokat mat av den trevliga Tasso som sköter ruljansen här fortfarande, precis som när S/Y Vindrosa passerade här för 10 år sedan. Maten smakade gott men var ganska smaklös utan kryddor.
Lasse fick hjälp av Stuart på grannbåten S/Y Imagen att laga propellern till utombordaren, som börjat slira. De fick med mycket möda och stort beskvär och massor av verktyg, skruvat in tre skruvar som höll propellern på plats. Underbart! Det hade inte varit roligt att vara utan jolle nu på dessa öde stränder och med hårda vindar.
Imorgon seglar vi i väg till ön Malekula. Det är bara drygt 20nm dit och den ön tänkte vi göra flera strandhugg på för att i nästa vecka landa i Luganville, en ganska stor stad på ön Espiritu Santo. Där får vi säkert Internet igen :)

Kommentarer
Postat av: Peter

Malekula!!??

det låter som nu kommer att bli kvar länge där ;)

Kul namn iaf.

Här hemma kom sommaren dundrandes med besked den här veckan.

Som vi har väntat!!!

Nu ser vi fram mot alla underbara bilder från den suveräne fotografen igen :)

2012-05-26 @ 11:37:44
Postat av: LizaAma-zing....... nu kommer Lena. Vi kollar Eurovision och ser om Vår favvis från Björnrike vinner...... Saknar er, kul ni har det bra. Love U both, L&E

2012-05-26 @ 20:02:38
Postat av: Urban o Cricco

Om det är S/Y Vindrosa som numera ligger i Luleå så är hon icke mer. Hon brann i höstas tillsammans med en helt nyrenoverad Nauticat 33 hos Eriks på Granudden. Endast skalet kvar med ett svarthål invändigt.

Hoppas att ni får förliga vindar till nästa hamn. Kramar tills vidare

2012-05-29 @ 20:33:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0