Förberedelser!

30nov, Ao Po, Phuket, Thailand

 
Ambika är naken. Sprayhoodkillarna kom och mätte upp rostfria rör till den nya och modifierade sprayhooden och tog med sig de gamla bågarna. Killen som ska sy sprayhooden vet inte när den blir klar för alla har hektiska tider nu när King's Cup Regatta börjar (www.kingscup.com), ett stort evenemang här i seglingsthailand. Imorgon får vi vår jolle omklädd och på måndag ska Ambika upp på land och få nya roderlager och nya proppellerexellager. Skönt att få de tunga detaljer klara innan vi åker hem efter jul.
 
Ambika är fin. I alla fall teaken i sittbrunnen, jisses så smutsigt det var! Det var nog ingen bra idé att använda rapsolja när allt kommer kring (jo, det gjorde vi, i brist på annat :). Nu ska vi prova att inte ha olja alls. Skam den som ger sig. När vi kommer hem vet vi säkert den bästa metoden :D
 
Ambika vill segla. Nu börjar nordostmonsunen äntligen komma igång med mer vind, torrare klimat och mindre regn. Det finns de som hävdar att vattnet också blir klarare när nordostmonsunen är igång. Det låter lovande! Annars går allt sin gilla gång och de största motgångarna vi har haft är att äggulorna gick sönder imorse när jag stekte frukost. Bägge två!

På söndag är det första advent redan....

 
Känns konstigt utan sprayhood. Beneteau´s design är f.ö. urusel. Vattnet (regn/vågor) förs in genom "tampöppningen" och torr unden sprayhooden är man INTE om det regnar eller vågorna bryter över däck.. 
We have a lot of work to do while in Thailand. It feels strange without the sprayhood. A new is about to be done :) Beneteau's design is lousy. The water (rain / waves) is comes in through the "rope opening" below the sprayhood!:(
 
 
Just det! Nya skor igen. Kolla in Crox nya produkter. Ursköna och som små (nåja) karameller. I gummi! Perfekt för en fåfäng seglare som ska in och ut i en blöt jolle :)
That's it! New shoes again. Check out Crox new products. Perfect for a vain sailors to get in and out in a wet dinghy :)



Värre var det med köp av ny baddräkt. Bikini är inte att tänka på längre..... Thaillands sortiment (läs storlekar) var väl inte helt optimalt för mig.
It was worse with the purchase of a new swimsuit (bikini is not to think of anymore) ..... No such luck!
 


Två prinsessor på väg till en skönhetstävling. De är ju som små dockor men vad grymt att ställa till dem när de är så små!!
Two princesses on their way to a beauty contest. They're like little dolls but how cruel........
 
 
En på bar i Phuket namngiven efter en populär sånggrupp. Vilken?
A bar named after a popular pop group. Which? 
 
 
I förrgår hittade vi en trevlig ankring och gjorde lite snäckfynd på stranden som vimlade av...
The day before yesterday we found a nice anchorage that swarmed of ... 

 
krabbor med ögonen på skaft :)
crabs. These were having a feast :)
 
 
Igår kom regnet farande lagom till midagstid. Det går på några minuter från sol till en svart himmel. Detta är Ao Po Grand Marina och det finns segelbåtar här också :)
It takes a few minutes from when the the sun shines, to turn into a black sky with thunder. This is the Ao Po Grand Marina and there are sailboats here too :) 
 
 
Till sist; lite ögonfröjd. Det ser ut som blomman glöder... otroligt vackert!
Finally, a little eye-catcher. It looks like the flower glows ... incredibly beautiful

Kommentarer
Postat av: LALLE

Spännande att byta sprayhood. Ta en i lila. Det är ju så populärt i Thailand. Går kicken bra trots försök att matematik den?...
På Måsholmen 15 cm snö. 22 m/s ute på Söderarm. Njut av att fixa med skeppet.
Är ni på den Marinan som båten ska övervintra på?

Har Erja testat "pooldance", detbörjar bli inne här i Sverige.
Skriv mer, vi är många som vill ha koll...
Kram
LAL o Eva

Svar: Njaaaa, kanske inte lila dock, även om vi är lite wild and cracy :)Kicken lever men det kommer inte åskådare att göra om jag dansar pooldance offentligt, hoppar det!
Njut av det vita på marken därhemma!!!!!!! Kramar till 1000
erja Ödmark

2012-11-30 @ 08:32:07
Postat av: Anders Graffner

Här i Skärgårdsstad är det strålande sol 20cm snö och havet ryker. Det ska ryka tre ggr innan det fryser enligt tanterna i gula villan.
Det enda som duger på teak är teak Wonder om man nu vill lägga ner några timmars Arbete 2ggr om året. Magnus rassy tycker att det är bäst att inte göra ngt alls. Men visst är ett nyoljat däck vackert första veckan.
Tommy och Ulla har köpt 1/3i en kompis båt så nu får vi sällskap i the Med och ni kommer väl också snart dit? Hlsg Anders

Svar: Hej Birgitta och Anders! Vad gäller teaken; been there, done that :) Nu gäller bara att låta vara utan olja, får se hur det blir.. Vad kul att Ulla och Tommy köpt del i båt därnere, det visste vi inte. Hälsa och gratulera! Ja vi har ju några år på att bestämma oss för Med or No Med. Nu är det först Sydafrika som gäller :D Många hälsningar
erja Ödmark

2012-12-02 @ 14:37:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0