På Party i Penang

28okt, Langkawi, Malaysia


I tio dagar har vi seglat (för motor) längst Malaysias kust, från Singapore till Langkawi, ca 400nm. Vi har ankrat vid små öar, vi har legat förtöjda i lyxmarinor med swimmingpool, ätit gott, spelat kort och gjort utflykt till Malacka med taxi och hela tiden har vi försökt jaga bort det hotande värmeslaget med dopp i havet alternativt poolen. Knappt en vindpust på hela vägen. Otroligt! Tack-o-lov för de nyanskaffade fläktarna som nu pryder (!?) alla sovkabinerna… Havet har inte varit särskilt inbjudande; Det är grunt och grönt med dålig sikt och det flyter en hel del grejer på/i det. Vill nog inte veta vad allt där finns! Maneterna som ibland kommer i stora sjok ser inte heller inbjudande ut. En del är som stora, runda, vitgula geléklot på 50cm i diameter…. Undantaget var ön Pankor utanför Lumut, där vita sandstränder inbjöd till bad och Daddy´s strandrestaurang serverade underbara skaldjur och paraplydrinkar!


Häromdagen kom vi till Penang där vi skulle hälsa på vänner, flygarkollegor som bosatt sig här halva året. Efter en lång dags segling (ca 70nm) skulle vi i skymningen angöra i den stora marinan mitt i Georgtown. Döm om vår förvåning när vi och Roxy närmar oss marinan och ser att den är…. BORTA. Finns inte mer! Några pontoner ligger kvar halvt sänkta och några pontonrester gungar kraftigt när färjorna passerar. Vad göra? Vi ringer till kompisarna och de är lika förvånade men ger oss koordinater till en liten privatmarina några distans norrut. VI får inte gå in dit förrän imorgon säger hamnkaptenen iskallt och lägger på luren. Men det struntar vi också i och tråcklar oss slutligen in till bryggan :D Det blir samling på Ambika under regnskyddet som ligger som ett våtvarmt omslag runt sittbrunnen, som skydd mot åskfronten som mullrar och kommer allt närmare. Pirjo, Otto och Winni (Penangborna), Ulf och Kicki på Roxy och Vi6 intar läskande drycker innan det blir pizzaätande på marinans italienska krog. Jättegott och massor av dunkiryggensnack, inte minst mellan flygarkollegorna, Lalle, Otto, Winni, Eva och Lasse.


Vi var bjudna på party en kväll, hemma hos Pirjo och Otto men först är Otto chandobel (!?) värd och ger oss fyra damer en sightseeingtur med bil i Penangs city, Georgtown. En stad med massor av kulturella, religiösa och etniska olikheter som satt sin särprägel på staden. Muslimer, kineser, kristna, malayer.. alla bor sida vid sida men staden är indelad mellan grupperna  och har helt olika ansikten. Kvar är också de vackra engelska byggnaderna från kolonialtiden. Sedan släppte Otto av oss på ett shoppingcenter där vi skred till verket med sedvanlig iver. Resultatet lät inte vänta på sig; ett antal klänningar, skor, några väskor och så lite mat/öl/vin förstås :)

Partykvällen inleddes med bad i den stora swimmingpoolen hos Otto och Pirjo, tätt följt av grillning och dinering på deras gigantiska takterrass ovanpå den magnifika lägenheten. Det som började så sansat gick så småningom, på småtimmarna, helt överstyr! Lasses stol brakade samman och han försvann under middagsbordet till allas ohöljda förtjusning, fyra flygarnissar hämtade flygplanmodeller och en ljudlig luftstrid startade på sittbänken, Göran och Lasse klädde av sig och sjöng ”I Roslagens famn” i något de kallade kaanon och Otto sjöng shillingtryck och avslutningsvis frireligösa sånger (av Artur Eriksson) med stor känsla och grandör (eller vad det heter). I sena natten raglade vi hemåt, fnittrades hysteriskt…
Tack kära Pirjo, Otto och Winni för en helt oförglömlig kväll! Vi kommer snart tillbaka (stackars er:) för att lämna och hämta gastar!

Nu är vi i Lankawi efter ett pitstop på ön Pulau Payar där vi snorklat bland tusen miljoner fiskar. Härligt att vattnet nu börjat bli riktigt fint igen :) Igår natt, när vi låg på boj utanför ön Pulau Payar, blev vi bordade av Malaysiska kustbevakningen och Lasse fick kliva ombord på deras båt iklädd endast kalsonger. Han blev vänligt utsatt för långa förhöör. Men det gick bra och vi fick tillbaka vår kapten helskinnad :D

 


En tjusig tjej vid en flott pool. Tvärtom går också bra.  Port Dickson var flott som 17!
A fancy girl at a dashing pool. The opposite is also possible. Port Dickson  Marina was really classy




En randig brud i rustik port. Eva poserar i Malackas ruiner.
Eva posing in Malaccan ruins.




Kul figur i Pankor. Fast "infödingarna" tycker de är tjuvaktiga, sa åt oss att vakta våra tillhörigheter...
A cool chap in Pankor. The "natives" think they are thieving, told us to guard our belongings.



Stulet foto från Lalle. Hängmattorna i Pankor var inbjudande 
The hammocks at the beach in Pankor was inviting



liksom stränderna och havet (37,5 grader varmt)
as was the white sandy playas and the sea (37,5 centigrades)



Partykvällens värdar; Pirjo och Otto i sin jättefina lägenhet i Penang.
Party hosts; Pirjo and Otto in their fantastic apartment in Penang.


 
Det började väldigt städat och BBQ middagen var urgod.. 
The BBQ dinner at the terrace was excellent..observe the Swedish flag :)
 

 
men allteftersom kvällen led tog det sig oanade uttryck.. :O
but as the evening went on... three pilot buddies having an air combat. Hmmm!

 
och såhär! För att riktigt förstå inlevelsen ber vi er vänligt att titta på detta lilla klipp,
NJUT!!! :http://youtu.be/oxOdDYHiH3I
To really understand what is going on here, please watch this little video: link above
 
 
 
Som kontrast till ovanstående snorklade vi vid små öar mellan Penag och Langkawi (när vinet till slut försvunnit från blodomloppet :D)
The day after, in contrast to the above, we snorkeled at the small island of Pulau Payar, between Penang and Langkawi (when the wine eventually evaporated from the blood.... :D)

 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ann-Charlotte

Hej
Vad ni verkar ha det mysigt på er resa. Följer er blogg från just nu ett snöigt kallt Boden (Norrbotten). Jag med sambo åker till Malaysia, Kuala, 5 v i slutet av dec. Tänkte då besöka Penang + Langkawi. Men maneterna verkar ju lite mindre trevliga. Intressant i alla fall att läsa om era äventyr./Hälsningar Lotta

Svar: Hej LottaNi kommer säkert att tycka om Malaysia och maneterna håller sig oftast på avstånd :) Malacka var också ett trevligt stopp om ni hinner med det.
PS Lasse är också Bodensare
erja Ödmark

2012-10-30 @ 10:57:50
Postat av: Ann-Charlotte

Hej
Vi har funderingar på att åka tåg el buss efter västkusten upp mot Thailand så jag tror nog att det blir ett stopp i Malacka. Eftersom Lasse är från Boden borde han kanske känna till Sune Nilsson också flygkapten (SAS) bekant till mig, senaste åren jobbat på Arlanda i "simulatorerna".
Ha en fortsatt trevlig resa, följer er med spänning/Lotta

Svar: Hej igen! Jag lämnade SAS 2007, efter 33år. Kan inte med säkerhet minnas Sune Nilsson men vi har säkert träffats. Hoppas att er resa blir minnesvärd! Nu ska vi "göra" Langkawi så kika i bloggen så kommer mer info :)
erja Ödmark

2012-11-06 @ 14:17:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0