Mandela är död

07dec, Mossel Bay, Sydafrka
 
95 år gammal dog Nelson Mandela. Må han äntligen få vila i frid! Han har ju betytt oehört mycket för detta landet och var president (efter han blev frigiven efter 27 år i fängelse) 1994 till 1999. Han belönades med över 250 utmärkelser, däribland Nobels fredspris 1993. Här i lilla Mossel Bay har vi inte sett att detta påverkat livet i samhället men alla TV-kanaler är förstår bräddade med information om händelsen. Det som känns oerhört tragiskt är att Apartheid verkade till så sent som 1994 och att USA och Frankrike stödde denna regim!!! Shame on them!
 
Det vi stackars inblåsta långseglare gör är att flagga våra gästflaggor på halv "stång". Även vår medtagna och sönderblåsta.
 
Det blir ingen avfärd för oss imorgon heller. In i det längsta hade vi hoppast få komma iväg men det är röda varningsflaggor hela vägen från Cape Algulhas till Cape Town. Det har varit ovanligt blåsigt och ostadigt en längre period säger grabbarna och tjejerna på Yachtklubben och tycker synd om oss. Tyyypiskt! Som det ser ut verkar det inte bli någon bot och bättring förrän nästa fredag - just det - fredagen den trettonde (13)! - tillika Luciadagen!!! Men mycket hinner ändras tills dess, vi har lärt oss att bara lita på prognoser som är på max tre dygn :)
 
 
 
Nelson Mandela is dead and all yachties recognizes that with their guest flags at half "mast". May this great man finally rest in piece!

 
There will be no departure for us tomorrow! We had sincerely hoped to get away to Simonstown but there are warning flags all the way from Cape Algulhas to Cape Town, with 40knots wind and the gusts can be up to 1,5 times that.... It has been unusually windy for a longer period, says the boys and girls at the Yacht Club, and feel sorry for us.

And there seems to be no amends until next Friday - you guessed it - Friday the thirteenth (13)! But who knows what can happen :)
 
 
We are looking to do as some others do in the marina; to put up a TV antenna on the boom... :)
 
PS Då är Kalle på julafton räddad i alla fall :D

Kommentarer
Postat av: Mary af Rövarhamn

Stackars er. Men fredagen den 13:e låter å andra sidan som ett utmärkt datum för att runda Afrikas sydligaste spets : ) Men nu undrar vi här uppe i Namibia, skulle inte ni resa hem den 15:e? Hur blir det med det, kan ni lämna båten i Mossel Bay om vädret fortsätter trilskas? /Linda

Svar: Hur har det där uppe? Såg att ni hade en vådlig resa dit! Inga lätta vatten dethär. Vi skulle rest hem den 10dec men det är bara att tåla sig :) Vi kan inte lämna Ambika här, hamnen är alltför dålig och det finns ingen som kan bevaka henne. Fönstret den 13dec har redan stängt och då vänder vinden rakt i näsan. Ett nytt minifönster nu på onsdag satsar vi på. Hoppas verkligen ni har det bättre i Namibia! Kram också till LOL
erja Ödmark

2013-12-07 @ 17:01:35
URL: http://www.symary.com
Postat av: Marie Holmqvist

Oj, oj, oj... Det drar ut på tiden minsann!! Ni får inte hänga där för länge så ni missar tomtefar här hemma!
Vi sitter i ett snöigt Björnrike och myser efter ett dygn på julmarknad, middag o övernattning i Östersund med M-L o Lasse. Jättemysigt! Nu är det julpimp som gäller. Ert hus ligger tomt och öde så nu är det på tiden att vädret bedarrar så att ni kan ta er hemöver. Hur blir det m Lagos?
Kramar

Svar: Lasse får prata med tomten igen, han är ju här i faggorna, om det skulle (gud förbjude) s.a.s. skita sig (pardon my french). NU satsar vi på onsdag men med det track reccord som varit med fönster som stängs stup i kvarten ser det inte så muntert ut. Portugalresan har vi just senarelagt till efter jul, fanns inte en janne att hinna :( Hälsa familjen och Cascaineserna så mycket :)
erja Ödmark

2013-12-07 @ 17:44:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0