On the "road" again

10dec, Mossel Bay, Sydafrika
 
Yes, Yes, Yes! Äntligen verkar vi få läge att segla vidare. Kl.0500 imorgon bitti släpper vi förtöjningarna, tillsammans med mist fyra båtar härifrån och flera andra som fastnat i tidigare hamnar. Fast osvuret är bäst förstås. Det tog fem man plus draghjälp från grannbåten och vår jolle att dra upp vårt bruceankare som stöttat oss där vi låg i den dåliga bryggan i kulingarna från ost. Det låg ordentligt nedgrävt i leran och såg ut därefter..
 
Fast det var nära att Lasse fick en hjärtattack när han skulle skölja av ankarolinan från bryggan. Det plaskade till och han tittade rakt i vitögat på ett sjölejon med en sprattlande fisk i munnen, bara 50cm från sitt ansikte :) Bägge blev nog lika rädda :)

Vi är i Simonstown på torsdag, 220nm nordväst om Mossel Bay - om allt går som det ska :) Då har vi passerat Cape Agulhas och befinner oss i sydatlanten. Jipee! Då är det bara resten kvar, 8500nm upp till New York nästa år!
 
 
In Mossel Bay museum there is a replica of Bartolomeu Dias ships, the first European to round the Cape of Good Hope with a 30-man crew 1488. He named it Cape Storm (Cabo Tormentoso)!! Those were the days...
The replica was sailed from Portugal to Mossel Bay with 19-man crew in 1988.
 
 
Yes, Yes, Yes! At last we seem to get in position to sail on. At 5am tomorrow morning we will release the moorings, along with at least four boats from here and several others stuck in the previous ports. It took five men plus help from neighboring boat and our dinghy to pull up our bruce anchor who supported us from the gales, hitting us from the east. Mossel Bay marina is NOT the best but the town is very nice indeed.

This is one of the nice gate keepers to the port premisis, always smiling!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Cricco o Urban

Hejsan svejsan på er. Hoppas att ni läser det här väl förankrade i Simons Town och packar väskorna för hemresan. Vi förstår att det har varit frustrerande med så många "oputsade" fönster. Här är inget som det ska vara heller, i måndags -18,6, i går -0,9 och idag +6,5. Vintern har snabbat på så att det blev vår - tur att solen är så kort på besök att vi begriper vilken tid på året det faktiskt är. Om en dryg vecka drar vi till Malaga för att fira jul med Magnus. Känns både bra och dåligt. Bra för att få träffa honom och hans nya vän, dåligt då det är så mysigt här hemma denna tid på året (förutsatt att vintern kommer åter)
Här har varit mycket Madiba också må ni tro. Hela måndagen fylldes TV:n med sändningar från SA. Deras president fick bu-rop från folket när han skulle hålla tal. Han är tydligen inte poppis.
Nu får vi önska er en fin hemresa och en riktigt god jul!!!

Svar: En riktigt God Jul till er i Malaga också och tack för att ni höll tummarna för den sista sträckan, det hjälpte. Vi fick en fantastisk sista segling för året :)Vi hörs igen nästa år!!
erja Ödmark

2013-12-11 @ 14:17:56
Postat av: Bengt Holmsten

Hallå på er. Vill bara komma in här och tacka för era fina artiklar i På kryss samt er fina blogg. Har följt er en tid på er underbara resa. Om du kommer ihåg Lasse så möttes vi i skärgårdsstad då du lagade ett roder när du hade båten intill huset, var där på en besiktning. Har en Bruce Roberts 532 som har blivit ett livsprojekt. Klart att drömmen finns att segla iväg en dag men åren tickar iväg.
Seglade en del med min svåger Martin Reinholt som du säkert kommer ihåg. Han dog i en hjärtinfarkt i våras.
Önskar er en fortsatt fin seglats 2014 som jag gärna följer.
God Jul och gott nytt år.

Bengt

Svar: Hej Bengt, klart att jag minns! Tack för hälsningen och hoppas du kommer iväg på din drömsegling, det är verkligen ett äventyr och du har verkligen en stor fin båt. Med önskan om en God Jul och ett Gott Nytt År!
erja Ödmark

2013-12-21 @ 23:53:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0